Wednesday, July 13, 2011

Day 15 - kalau dapat RM1 juta, apa yang anda buat dengan duit itu?

Day 15 - kalau dapat RM1 juta, apa yang anda buat dengan duit itu?

RM1 juta tu banyak woo…

Buat masa nie, yang ada dalam kepala adiela..

  • Bawak mommy and bapak pergi haji.. beri duit dengan diorang jugak.. beli apa je yang diorang nak.. bagi diorang berdua pergi vacation.. honeymoon.. ehehe.. ohh.. sesunggohnya jasa diorang tak ternilai..


  • Pergi jelajah satu dunia.. haha.. bajet cukup je duit nie nak jelajah satu dunia kan.. hehe.. cukup ke? Ntah ah.. adiela pon tak tau.. takpe.. demi kesenangan hati, nusa dan bangsa.. anggap je la cukup okey.. haha.. adiela pernah jugak tulis pasal impian dan keinginan adiela yang membuak buak nak pergi PARIS.. haha.. ce usha.. ce usha SINI..


  • Adiela nak ada assets untuk masa depan.. beli rumah ke.. beli emas ke.. kereta? Ehm.. bukan asset kot.. harga kereta makin lama, makin murah.. fikir masa depan perlu.. memang la orang cakap duit tak dapat beli kebahagiaan.. betol... tapi kalau ada banyak duit, senang hati kot.. ahahaha.. duit halal la okey.. kalau duit yang harem.. memang harem jugak la nak senang hati.. deyy~


  • Adiela nak sambung belajar.. haha.. ini dah out of topic.. ini bukan lagi “kalau adiela dapat RM1 juta” haha.. ini dah jadi entry “impian adiela” hahahaha..


  • Lastly, adiela nak settle down diri adiela.. kawen?? Haha.. cett… ehem.. ehem.. ^^


  • Blanja korang?? Haha… boleh je.. so doa-doa kan la adiela cepat kaya okey? Hahaha..


P/S: derma pun adiela akan buat kot.. sekurang kurang nya, berkongsi la apa yang kita ada dengan yang lebih memerlukan kan.. rezeki datang dari DIA jugak.. jadi, syukur dan berkongsi~ :D



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

10 Comments:

UyaRayza said...

1 juta eh? bg mak ayah n adik2..bawak semua pegi haji..kawen..beli rumah..belikan kereta baru untuk parents..sedekah..bukak bisnes..tue pn tak habis lagi tue hehehe

Cik Ezy said...

jujum melancong ke paris..
hehe

Marniey said...

nak pegi PARIS erk? sya tggl kat PARIS. tak tipu ok! :P. jgn jeles..

~bUih-bUih ciNta~ said...

haha.best tuh, bila dh dapat tbe2 blur xtaw nak uat pe..:)

Syahirah Suhaili said...

@UyaRayza

hekhek..ye tak ye gak kan..buka bisnes..hehe..nak buka bisnes jual apa? hehe.. lau adiela nak buka butik je la..deyy..angan2~ :D

Syahirah Suhaili said...

@Cik Ezy

yeye! jom sama2 pergi paris! :D

Syahirah Suhaili said...

@Marniey

hakhak..eyh..yeke?? haha..t balek bawak ole2 untuk adiela ye :P

Syahirah Suhaili said...

@~bUih-bUih ciNta~

haha..betul tu..adiela pon perah otak jugak buat entry nie..haha..tetba je kan dapat 1juta.. terus pengsan kot..haha

Syahirah Suhaili said...

@EZAN IDMA

kihkih..boleh je.. doakan adiela cepat2 kaya ye.. haha..boleh adiela blanje akk :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...