Saturday, December 24, 2011

Spek Gaya Teropong

Spectacle a.k.a spek.. tau? Opcos korang tau apa itu spek..

Sejujonya dulu masa adiela dalam baya sekolah menengah, tingkatan 1, tingkatan 2.. adiela pernah gak terfikir nak buat buat rabun, pergi ngadu kat ayah, cakap nak pakai cermin mata konon nampak cool.. watehel?? Haha..

Tapi niat adiela nak pakai cermin mata masa sekolah hanya tinggal niat sahaja.. sebab mata elok lagi..

Cermin mata hitam..

Aksesori yang digemari ramai.. terutama orang lelaki la kot.. biar tampak bergaya dan maskulin serta hemsem.. kihkih.. ^^

Tapi itu kalau kene dengan tempat, mungkin kot niat nak melawa tu berjaya buat ramai terpikat.. tapi kalau kes yang main hentam je, tempat terang, gelap, siang, malam?? kot kalau panas atau silau tu adiela faham la.. tapi kalau dalam shopping mall pun sapu pakai spek hitam (bukan shades yang separa gelap) apa kes? Mungkin kene adjust lighting dalam bangunan tu la kot.. terang sangat.. 

Yang bajet cool pakai spek hitam malam hari pon hebat jugak.. agak nya camne diorang boleh nampak apa yang ada kat skeliling diorang? Silap2 ciom pokok.. niaya.. melawa punya hal..

Mungkin jugak diorang nie sebenarnya adalah artis.. yang cuba menyembunyikan identiti supaya xkena kejar dengan paparazzi?? Len kali kalau terjumpa, cepat cepat pergi minta autograph ye :P

Eyh.. eyh.. adiela pon kadang kadang pakai jugak.. tapi untuk driving masa panas terik je la.. sejak dapat lesen, adiela baru dapat tau yang mata kiri adiela ada silau yang agak parah.. kiranya tujuan adiela berspek hitam adalah untuk keselamatan ye kawan kawan.. tapi kalau jalan kaki, boleh lagi truskan tanpa spek hitam, boleh buat gaya teropong..


Tapi apa apa pon, semua tu hak masing masing la nak pakai spek hitam even dalam wayang pon.. u sibok, apa hal kan?? :D

P/s: Dulu masa zaman sekolah, minat budak lelaki yang pakai cermin mata.. maybe nampak lagi pandai dan matang.. haha.. adakah ciri ciri yang diminati tu kekal sampai sekarang?? Haha.. ntah~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Monday, December 19, 2011

Novel vs Pengalaman

Minggu nie macam slow je.. heh~

Takde aktiviti sangatla.. yang ada cuma kredit henfon yang keluar macam air.. eyh ohhh ohh adiela sempat habiskan buku contengan jalanan smalam.. cerita yang mengisahkan tentang kehidupan la secara kesimpulannya.. sangat bez..


Punya la susah nak cari buku nie mula mula.. dah dapat, terus baca xingat dunia, xsedar siang ke malam.. sampai lambat mandi pagi.. sedar sedar je dah tengahari.. terkantoi kat syahiroo, nasib baik la dia tegur.. kalau tak, mau xmandi sampai ke malam.. kuang3x.. itulah nama nya memanfaatkan hujung minggu sehabis baik kan.. ^^

Atually adiela xpenah baca novel cinta mlayu.. bukan nak kata xbez, cuma macam tak menarik minat adiela la.. macam member blogger sorang ni cakap “cerita lebeh kurang sama, watak lelaki mesti nak yang hensem, kaya, and nama lak nak yang unik2.. tengku la, putera and etc.. pompuan lak nak yang kaya2..” ahaha.. desh.. adiela pon tak tau nape dia emo smacam masa describe.. haha

Bagi adiela lak, adiela xdapat nak komen banyak2 sebab xpenah lagi btol2 baca novel cintun mlayu.. stakat baca synopsis je.. haha.. tapi dah boleh tau mesti asyik2 terkenang luka lama and yang swaktu dengan nya.. dah macam boleh predict la apa akan terjadi.. sama gak macam kbanyakan drama mlayu.. 

Tapi hey, adiela pminat no1 drama mlayu gak.. smenjak cuti nie, memang da menempek kat tv je la adiela nie.. menimba pengalaman.. chewah, banyakla kau punya pengalaman.. haha

Tapi nie sekadar pendapat adiela je la.. ada gak kawan kawan adiela yang sanggup berhabis beratus2 sebulan sebab ketagih baca novel melayu.. feeling makan dalam katanya.. haha..



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Tuesday, December 13, 2011

Kisah aku dan chopstick?

Yo yo watsup korang??

Ini kisah 2 hari lepas.. pergi makan kat Grand Margherita Hotel.. makan malam.. sambut birthday uncle and kazen skali..

Seronok gak la skali skala dapat berkumpul dengan ahli keluarga yang lain.. and skali skala dapat makan kat chinese restaurant kat hotel kan.. Meisan kot kalau xsilap nama restaurant tu..

Xsempat nak ambil banyak banyak gambar.. sebab sibuk padat makanan dalam mulut.. kehkeh..

(adiela duduk dengan kazen and anak2 buah.. ingat lagi aman and acit? :D)

And agak terkekok masa guna chopstick.. weh weh, jangan ketawakan adiela.. dah lama tak pakai chopstick.. teringat masa zaman skolah menengah dulu.. disebabkan sekolah tu sekolah yang dipenuhi oleh pelajar pelajar cina, adiela yang awalnya jakun, terpaksa jugak terkial kial belajar pakai chopstick.. sebab kalau nak tunggu ada sudu baru makan, memang xmakan la.. kesian tak? Jadi lain kali, boleh tak korang tolong suapkan je?? Haha..

(meja yang penuh.. baru first round)

Makan malam dihiburkan telatah kanak kanak comel~
Hai Aimar Ishaque..


(Bersama roti john yang xboleh dipisahkan :D)

Nota Kaki: Lama dah xhapdet.. akhey akhey nie kemalasan macam semakin menular.. aiseh~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Monday, December 5, 2011

RAWR! ^^

Ini DOMO..

(Domo da ready nak sambut Christmas)

Haha.. sure korang tau ini domo..

Ramai yang minat domo.. pantang tengok barangan domo.. harus pulun semuanya..
Korang tau ini domo.. tapi korang kenal siapakah diri sebenar domo? Haha..

Meh sini.. adiela nak cerita cket fakta tentang domo..

Fakta 1:
Domo tinggal didalam gua bawah tanah bersama Mr.Usaji..
Adiela syak tabiat suka menonton tv dipengaruhi oleh Mr.Usaji nie jugak.. maybe suka sinetron Indonesia??

Fakta 2:
Mulut domo xboleh tutup.. cakap pasal mulut domo, ketahuilah bahawa domo tak boleh bercakap selain mengeluarkan bunyi ganaz RAWR.. tapi setahu adiela hati domo tetap jambu.. ngehngeh..

Fakta 3:
Tabiat domo suka kentut kalau gelisah or susah ati.. kenapa? Itu adiela pon tak tau.. tolong tanyakan sendiri pada domo kalau korang terjumpa menatang nie.. maybe sebab mulut dia sentiasa ternganga kot.. banyak angin..

Mula mula tengok menatang domo nie adiela ingatkan dia tergolong dalam spesis dinosaur.. ke memang dia nie dinosaur? Haha.. adiela pon tak sure sejaoh mana sesahihan fakta2 nie..

Lain fakta? Korang tengokla video nie.. terungkai semua misteri~


Fakta satu lagi yang xde kene mengena dengan fakta domo.. dalam entry nie adiela da 20kali sebut domo..


Nota Kaki: Aritu adiela jumpa beg backpack domo.. nanti kalau adiela dapat sambung blaja, adiela nak bawak beg sandang domo pegi kelas boleh? :P




Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Friday, December 2, 2011

Ketagihan Mengait ^^

Hoyeah!

Harinie happy sangat..

Nape? Nape?

Sebab benang yarns yang adiela order dah sampai kat tangan.. Wieee! Excited giler weh.. haha.. lepas nie bolehla mula mengait.. tapi bulan depan kene beli jarum mengait yang besar dulu la.. sebab yarn nie besa.. 8mm..

Sebab niat hati nak buat shawl, adiela beli la 2 packs 8 items.. satu packs ada 4 items.. harga satu packs RM26.31 je.. beli 2 packs, tambah delivery fees dari turkey ke Malaysia.. total semua RM100.91.. ngee.. kira lagi murah dari beli satu satu.. and kalau banding nak beli kat kedai, mahal..

Lagipon beli dari benangkait.com nie lagi puas hati memilih.. rambang mata~ Lagi satu kelebihan beli kat web nie kita boleh tengok sendiri details rupa benang..

Yang adiela pilih nie jenis ICE Knitting Yarn Chenille Yarns Lux Chenille.. texture dia lembut sangat.. boleh buat shawl bawak pegi tengok wayang.. muahaha.. jangan jeles :P

Nanti kalau ada rezeki, boleh cuba beli yang berbulu pulak.. haha

Nah adiela kasi tempek gambar.. saje nak buat korang gigit jari :P



Korang kalau ada yang berminat nak borong benang mengait, boleh pergi benangkait.com.. kalau nak beli satu satu pon boleh dekat mengait.com.. wah, siap promote lagi.. hehe.. puas hati punya pasal kan..

Nanti dah siap shawl adiela post gambar lagi.. insyaallah~ :D

Nota Kaki: Benang nie dari Istanbul Turkey>> Leipziq Germany>> Singapore>> Malaysia>> Kuching dalam masa 4 hari.. wiiee.. banyak tempat dia da jelejah.. kalah adiela.. aiseh~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Monday, November 28, 2011

Dilema Menonggeng..

Tadi kan adiela terbaca 2,3 entry pasal putus cinta.. ape nie? ape nie? Rosakla mood girang gemilang kanak kanak riang adiela tau.. haha..

“Hak aloh, kau pon menonggeng gak kalau brada dalam keadaan tu..” mesti korang akan cakap camtu kat adiela kan? Haha.. adui~

Adiela prasan ada beberapa benda yang orang baru putus cinta akan buat or hadapi.. atleast berkemungkinan besa akan buatla.. sebagai contoh:

1. Hilang selera makan.. tido xlena.. mandi pon malas?? Ada betol? Lagi tepat, akan timbul satu perasaan kat hati “nak baring je sehari suntuk kat atas katil, xnak buat apa2 kerja pon hari nie”

2. Mula cari aktiviti tak kira indoor atau outdoor.. semangat nak kumpul kawan kawan lepak kedai mamak akan membuak buak.. kecoh cari kawan nak buat buli dengar luahan hati..

(cilok dari pakcik google..)

3. Elak lagu jiwang atau cerita sedih.. dengar perangkap lirik awal je terus nangis xhenti henti.. ikut hati nak je sepanjang masa tengok kartun.. dengan harapan boleh gelak xhengat dunia..

4. Merekrut kawan kenalan disekeliling atau dalam laman sesawang untuk menyokong menyebelahi kita.. bkemungkinan besar akan terjadi sesi meluah perasaan.. status pesbuk pon aktif hapdet..

5. Mula cari kesalahan pasangan.. cari kelemahan.. mungkin ada timbul persoalan kenapalah aku boleh suka dia? Dia xdelah hot setap pon.. bajet hot je adalah..

6. Bagi yang maseh mengharap.. masa nie la banyak berjanji meyakinkan.. menagih simpati.. lepas nie I janji xkan jadi kaki kontrol dah..” “lepas nie I akan setia dengan u sorang je..

7. Koyak, rabak, bakar, kunyah barang barang kenangan korang.. haha.. mula mula dapat coklat, sayang je nak makan.. esok break, terus telan tanpa kunyah satu kotak coklat tu dengan cepat, biar tercekik pon xpe, janji hati puas!

Okey.. dah.. entry merapu.. persoalan nya disini.. pernahkah anda berbuat sedemikian rupa? Chewah.. haha.. okbai!




Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Thursday, November 24, 2011

Bila Aku Jatuh Cinta

Semalam ada sorang member nie post lagu bila aku jatoh cinta kat twitter.. terus btol btol adiela jatoh cinta weh.. haha.. eyh,kat lagu tu la.. macam xpernah dengar je lagu tu before nie.. ke adiela je yang ketinggalan?? Haha.. lantakla~

Kalau la.. adiela cakap kalau la kan ada boy yang bleh main lagu nie pakai gitar.. wiee.. sure rasa macam nak melayang keawang awangan bila dengar kan.. haha
Kalau korang la, korang suka boy/girl yang cane? 

Haha.. deyy, mentang mentang single lagi, terus lancar je keluar soalan camtu kan.. haha.. eyypp, soalan tu tak bawak maksud apa apa tau.. tu pon kalau je.. alah, susah susah sangat, bagi je la mommy dan ayah adiela pilehkan.. kan senang.. haha.. sweet~

Papa pon, harus maseh berpegang denagn ciri-ciri yang disarankan oleh Islam ye:

1. Beriman dan bertaqwa kepada Allah s.w.t..
2. Bertanggungjawab..
3. Berakhlak..
4. Berilmu, terutamanya ilmu agama..
5. Tidak berpenyakit serius..
6. Rajin berusaha mencari rezeki yang halal..

Insyallah kita semua akan dapat jodoh yang baik baik.. chewah, awal nye la adiela da cakap pasal jodoh.. nak nak kalau mommy baca.. masakla.. kang ada lak yang kene ketok :P

Adiela tempek lagu tu kat cnie ye.. enjoy~


Nota Kaki: kalau dapat boy yang berfikiran matang, memang bonus la bagi adiela tapi matang xbermaksud sentiasa serius kan.. hehe :D



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday :Always Believe..


Nota Kaki: Lama da xbuat wordless wednesday kan.. alah, jangankan nak buat wordless wednesday, type entry pon da jarang dah.. ngee~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Friday, November 18, 2011

Buah Terap??

Hye peeps!

Entry kali nie adiela nak tanya kat korang tentang satu kemusykilan yang ntah dari bila la adiela nak tanya tapi tak jugak tcapai nak tanya..

Tentang buah sebijik nie.. kalau kat tempat adiela, orang panggil Buah Terap.. kat semenanjung ada ke eh buah nie? Korang pernah rasa? Ramai yang cakap kat semenanjung takde buah nie.. so adiela teringinla nak tanya kat korang yang duk semenanjung..



Haritu bapak adiela beli buah nie.. RM5 sebijik.. sampai je rumah terus adiela ambil kesempatan snap2..


Cara nak buka buah nie senang, main koyak guna jari jemari je.. kehkeh.. takyah ah nak cari pisau segala kan.. isi dia pulak lebih kurang macam cempedak.. tapi isi cempedak kekuningan, isi buah terap nie pulak putih dan manis.. 




Bijik dia pon kecik kecik je.. boleng goreng kalau tak silap.. tapi yang kitorang mkn haritu tak sempat goreng pon.. dah buang.. deyy~

Ok.. cukop pasal buah terap kat entry nie.. nanti lain entry, adiela hapdet pasal lain pulak ye.. daa~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Wednesday, November 16, 2011

Kunyah Budak Jom!

Hohohoi!

Lama betol adiela tak hapdet kan.. Sori ye korang.. bukan taknak hapdate.. rindu sangat kat korang.. tapi laptop tengah problem.. tengah mengharungi zaman zaman kegelapan.. haha..

BTW, makseh tau dengan respon korang kat entry sblom nie.. tentang pakwe baru adiela tu.. haha.. entry tu palsu belaka.. kitorang kawan je la.. haha.. sesaje je memain camtu :D

Entry kali nie adiela nak cerita tentang adiela pergi graduation day bebudak tadika sang kancil haritu.. comel gilersss budak kecik yang buat persembahan.. macam nak kunyah kunyah je diorang.. lincah menari.. kehkeh.. siap ada yang buat persembahan Michael Jackson lagi.. twist pon ada..

Entry nie pendek je la keyh.. nanti adiela try curi curi menaip lagi.. tata.. ^^
Adiela tempek satu video diorang menari~ enjoy!
Sila abaikan suara2 ye..

video



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Thursday, November 3, 2011

Alkisah Shoutbox..

Hoyeah! I’m back beybeh!

Trasa lama dah la adiela xupdate entry.. kan? kan?
Sebab? Sebab?

Malas la nak bagitau kat cnie..haha.. kalau korang da tau.. shhh.. diam diam.. ini rahsia kita tau :P

Cukop pasal yang sedeh sedeh.. xmao!.. cakap pasal yang hepi hepi je jom.. hehe.. korang nak tau satu rahisa tak? Adiela tengah crush nie.. Crush! Crush! haha

Amaran: Isi kandung entry seterusnya mungkin mengandungi unsur unsur yang menyebabkan korang geli geli anak tekak.. jadi sila jangan teruskan scroll kebawah jika anda cepat loya.. haha


Adiela dah ada pakwe baru.. muahaha.. sila jangan percaya.. and paling penting jangan jelez tau.. nama dia Encik Syahiroo.. korang kenal? Sure ramai yang kenal dia.. ai, maklumlah blogger pramah lagi femes.. kehkeh.. Adiela syahirah.. dia syahiroo.. haha.. dekat dekat je kan.. ^^

Actually adiela nak tanya kat encik syahiroo nie.. da lama nak tanya kot.. nape pakwe adiela nie pakai nama syahiroo dkat blog? Memang nama u syahiroo ke?

Nota Kaki Buat Pakwe: pakwe, pakwe, knape skali je update dlm 2,3 ari? Cepat cepat la update.. kite rindu entry u tau.. hakhak.. geli geli perut tak? :P



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Sunday, October 30, 2011

Yang Terampas Hilang..

Yang terampas hilang

pernah suatu ketika..
percayaku..
kau umpama cahayaku..
kini pergi saat aku meniti gelap..       
genggaman hangat erat dulunya kini kau lepaskan..      
kini aku sunyi..sepi..sendiri aku takut..


dimana perginya kata tulus janji cintamu..
kemana perginya teguh ikrar perangmu..
kini kau remuk, koyak..
lempar..biar gugur semua..
ibarat sampah tiada nilainya..


mungkin cinta bagimu mainan..
mungkin cinta bagimu satu persinggahan..
namun aku disini terus hanyut menageh harapan..
mengalir hangat mebasahi pipi..
hancur luluh kasih hati saratku..
terhenti detak jantungku..

meski gambarmu masih tersenyum merayu,
masihkah rindu ini harus ku genggam..
bukankah indah andai rasa ini mati..
biar terkulai layu tertanam jauh..


sepi terasa menekan dada..
sesak nafasku bila udara kau ragut dariku..
satu persoalan akan kekal terabadi..
mengapa kau pilih lepaskan genggammu?


kini..
meski diri tiada yang prihatin..
walau hati sarat terluka..
namun walau apa pun perjuangan nya..
akan ku tempuh gagah berdiri..
akan ku cuba mencari pelangi..
adiela.. kau boleh!



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Thursday, October 27, 2011

Wasiat aku sebelum mati ditembak oleh IRON GIRL

Haa.. kali nie ada lagi adiela kene tag oleh cik beskod.. adiela dah pernah jawab kot tag2 nie.. nak baca,sila pergi SINI.. hehe.. kali nie adiela nak jawab soalan je ye.. bolehkan? Kang tak jawab,mrajok pulak budak tuh.. haha

Sebenarnya adiela tak tau kene letak tajuk apa.. jadi adiela ikut tajok cik beskod je la.. ^^

Soalan dari cik beskod:

@ Berapa kali anda mengunyah dalam sehari?
-Walopun korang tengok badan adiela kecik je, tapi adiela banyak makan tau.. Cuma dalam kuantiti yang ckit la tiap kali.. haha.. jadi anggaran beribu ribu lemon kunyahan dalam sehari..

@Kalau anda ade rm3000 dalam tgn anda nak buat ape?
-Hak aloh.. 3000 je?  Eerr… nak buat apa ek.. nak beli kasut boleh? Sebab haritu terusha kasut dalam satu page fb nie.. then terus jatoh cinta.. kehkeh.. tp kasut tu tak pakai banyak pon kot.. RM80 je.. duit yang lebeh2 bagi kat mummy je la.. untuk tampong sara hidup pengganggo yang berjaya kat rumah nie.. haha

@Sejarah dulu dapat berapa time UPSR,PMR n SPM??
UPSR ada sejarah ke? Xde kan.. ke adiela je yang xambek? Haha.. PMR dapat B kot kalau xsilap.. Spm dapat B3.. kehkeh.. kenapa tak A? xyah tanya la..

@Berapa tangki air liur dah anda bazirkan time tido?
-Yang tu masa tdo.. mana adiela tau brapa banyak.. . haha..

@Guna shampoo ape? berkesan tak?
-Pantene.. adiela suka pantene sebab shampoo tu bagi rambut terasa bez.. haha

@Facebook ke twitter? pilih yg mana satu dan kenapa?
-Umm.. dua dua sama je..

@Kalau anda tau emel n password blog saya, anda nak buat ape?
-Tuka paswed.. pastu ugut cik beskod kene bagi wang pampasan.. baru bagi balik paswed.. haha.. kejam tak?

@Bantal tido anda ada peta dunia x?(air liur basi)
-oopppsss.. soalan ape nie?! Jatuh saham tau.. haha.. bantal tido xde.. bantal ‘wangi’ ye kot.. kot je la :P

@Apa anda buat selain menaip entri n jawab soalan saya ini?
-Menaip sambil goleng goleng atas katil.. hebat kan?

@Anda suka makan biskut ke tak??biskut ape? wajib jawab hahaha
-Roti roti nie adiela kurang ckit.. tapi kalau suruh pileh.. adiela suka famous amos..  demand.. kahkah

@Kalau anda jumpa or terjumpa or terserempak dgn saya, anda nak ucap apa n nak buat apa?? buat donno je ke??
-Adiela akan jerit.. “cik beskod! Saya peminat setia blog anda!” terharu tak? hikhik

Ok.. tu je soalan dari cik beskod.. sekian~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...