Monday, November 28, 2011

Dilema Menonggeng..

Tadi kan adiela terbaca 2,3 entry pasal putus cinta.. ape nie? ape nie? Rosakla mood girang gemilang kanak kanak riang adiela tau.. haha..

“Hak aloh, kau pon menonggeng gak kalau brada dalam keadaan tu..” mesti korang akan cakap camtu kat adiela kan? Haha.. adui~

Adiela prasan ada beberapa benda yang orang baru putus cinta akan buat or hadapi.. atleast berkemungkinan besa akan buatla.. sebagai contoh:

1. Hilang selera makan.. tido xlena.. mandi pon malas?? Ada betol? Lagi tepat, akan timbul satu perasaan kat hati “nak baring je sehari suntuk kat atas katil, xnak buat apa2 kerja pon hari nie”

2. Mula cari aktiviti tak kira indoor atau outdoor.. semangat nak kumpul kawan kawan lepak kedai mamak akan membuak buak.. kecoh cari kawan nak buat buli dengar luahan hati..

(cilok dari pakcik google..)

3. Elak lagu jiwang atau cerita sedih.. dengar perangkap lirik awal je terus nangis xhenti henti.. ikut hati nak je sepanjang masa tengok kartun.. dengan harapan boleh gelak xhengat dunia..

4. Merekrut kawan kenalan disekeliling atau dalam laman sesawang untuk menyokong menyebelahi kita.. bkemungkinan besar akan terjadi sesi meluah perasaan.. status pesbuk pon aktif hapdet..

5. Mula cari kesalahan pasangan.. cari kelemahan.. mungkin ada timbul persoalan kenapalah aku boleh suka dia? Dia xdelah hot setap pon.. bajet hot je adalah..

6. Bagi yang maseh mengharap.. masa nie la banyak berjanji meyakinkan.. menagih simpati.. lepas nie I janji xkan jadi kaki kontrol dah..” “lepas nie I akan setia dengan u sorang je..

7. Koyak, rabak, bakar, kunyah barang barang kenangan korang.. haha.. mula mula dapat coklat, sayang je nak makan.. esok break, terus telan tanpa kunyah satu kotak coklat tu dengan cepat, biar tercekik pon xpe, janji hati puas!

Okey.. dah.. entry merapu.. persoalan nya disini.. pernahkah anda berbuat sedemikian rupa? Chewah.. haha.. okbai!




Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

38 Comments:

acheeqa farhana said...

sy paling stju dgn point nmbr 1..mmg tu la y terjadi klo pts cinta..sakitny la pts cinta kan..huhu

aisya said...

alhamdulillah xpenah.. harap2 xkan penah la.. amin.. =)

Aien Not Alien said...

Salam Maal Hijrah.


bila putus cinta yang manis semua jadi pahit...biasalah tu... hihi..

saya cello191 said...

sedih kejap2 suda kot..

^^

Eyda Dania said...

biase r 2..klu syg..smue indah..klu benci..smue pahit..mule nk ungkit kn3...=)

lombokguide said...

Hi blogger malaysia yang cantik salam kenal dari blogger amatiran Pulau Lombok, Lombok 7og4nk.


nice blog keep blogging yaaaa

~tyra ~ said...

takpenah woo ~ ahha . tak putus cinta . kecewa siked je . :p

Yumida said...

no. 1 ya mun diamalkan mesti bez..pat kmk slim..hihi...pa ka kaitan tek hoooo..hihihi

nurul diana said...

penah putus cinta , huhuhu

AinsHa=( said...

saya kalau puts cinta, saya tak menongeng tpi saya meronggeng...hik2

Kazen said...

aduhainye pun.....tak penah asenye

Entri Terkini | Done With MMU Terus Balik!

merahitujambu said...

putus cinta normal..yg x normal bunuh diri..=_+

Hanie_Dew said...

ahahahahaha..kalau gegel putus cinta mmg akan carik kawan nak luah perasaan. aktiviti lain tu mmg normal la kot.tp tak bole bla yang no.7 mmg gila babas nye frust menonggeng. sampai telan terus coklat tu. aku bygkan kalau coklat tu besar tapak tgn.cemana nak telan. kahkahkah. comel tol n3 ni.

bg yg byk sgt no tepon tu baut masa ni ada hp yg bole masuk 2 sim card je. tu pun tak bole on dua dua kan.

Botak said...

semua perkara ni tak pernah dibuat sebab tak pernah frust menonggeng pon.. :P

cik ika said...

<-- belum pernah rasa putus cinta..n hope tak mahu rasa..sakit kn..

Syahirah Suhaili said...

@acheeqa farhana

haha..btol2..yang no1 tu normal la kan..proses penyembuhan dan muhasabah diri :D

Syahirah Suhaili said...

@aisya

haha..amin! boh d mintak nok gtok :)

Syahirah Suhaili said...

@Aien Not Alien

biasa la kan..semua yang manis jd pahit..yang penting ambil pengajaran..

Syahirah Suhaili said...

@saya cello191

stuju..kejap2 je dahla..xbaik sdeh lama2..xbawak faedah pon..

Syahirah Suhaili said...

@Eyda Dania

yup2..proses mengungkit tjadi bla diri xmatang..haha..muhasabah diri balik je dahla..

Syahirah Suhaili said...

@lombokguide

thanks 4 the compliment dear..hehe..salam kenal! :D

Syahirah Suhaili said...

@~tyra ~

ahaha..kcewa kejap je tau..jgn lama2..nanti byk missed happy moment..

Syahirah Suhaili said...

@Yumida

haha..aok ey ow..pat jd rutin diet ya..ahaha

Syahirah Suhaili said...

@nurul diana

hoho..yeke..xpe2..lumrah la jumpa yang salah dlu then baru jumpe yang betol :D

Syahirah Suhaili said...

@AinsHa=(

haha..adiela pon..meronggeng ngan kawan2 lagi bez! :D

Syahirah Suhaili said...

@Kazen

haha..untungla xpnah rasa..hati romeo? hehe

Syahirah Suhaili said...

@merahitujambu

haha..btol2! yang kes bunoh diri tu memang dah sah2 kronik problem otak..aiseh..

Syahirah Suhaili said...

@Hanie_Dew

kan..putus cinta,mesti mula rasa kalau boleh nak buat gathering ramai2..haha..yang pasal coklat tu padat je la semua masok mulut..hati tengah geram,coklat besa pon nampak kecik besa kecik besa je..ahaha :D

Syahirah Suhaili said...

@Botak

haha..hebat la..hilang satu,spuloh dtg..kan? haha :P

Syahirah Suhaili said...

@cik ika

haha..adiela pon xtau nak cakap sakit ke x..yang penting dpt pengajaran n muhasabah diri..boleh perbaiki diri :D

Cik Chokie said...

hahaha ape la kaka ni kan . XD x boleh bla betul . hehe pasai lagu jiwang tu , kalau breake je mesti bukak lagu jiwang lepas tu nagis tersedu sedan . haha tapi alhamdulillah la masih boleh control , xpnah berlaku macam ni semua :) relax . chillex je . hihi but kawan baik yang putus cinta semua di luahkan kat miza :') huhu nak tolong dia pun x tahu . ^__^

missSenget said...

masih lagi simpan gambar lama..


owh..kenanangan..

tapi taktau simpan kt mana..

kehkehkeh

syahirooAhmad said...

Ouhhhh~ ade gak terpikir semua yang cik adiela listkan nih... tapi yang ketara sgat no.1 tu.. terasa lain sgt.. seblum ni asyik bersama, la nih, berjauhan.... sedih gila2.. hahha

ciK LyndaWawa said...

penah! hehehehe...sakit gilak putus cinta eh

ekabukanmakcikkau. said...

ihhh aku tak pernah lagi putus cinta dan tak hingin ponnnn . eh ke kau nak baca jugak citer aku putus cinta hah ? hahha

eva said...

pernah merasa semua tu... haha

eva said...

eyh salah.. kakar cnun ndah... ahahaa

misspurple said...

ptos cinta ?
slera mkn nsa btmbah2 ! HAHA,2 la punca bdan smkin HOTT bila da clash -_- haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...