Friday, December 2, 2011

Ketagihan Mengait ^^

Hoyeah!

Harinie happy sangat..

Nape? Nape?

Sebab benang yarns yang adiela order dah sampai kat tangan.. Wieee! Excited giler weh.. haha.. lepas nie bolehla mula mengait.. tapi bulan depan kene beli jarum mengait yang besar dulu la.. sebab yarn nie besa.. 8mm..

Sebab niat hati nak buat shawl, adiela beli la 2 packs 8 items.. satu packs ada 4 items.. harga satu packs RM26.31 je.. beli 2 packs, tambah delivery fees dari turkey ke Malaysia.. total semua RM100.91.. ngee.. kira lagi murah dari beli satu satu.. and kalau banding nak beli kat kedai, mahal..

Lagipon beli dari benangkait.com nie lagi puas hati memilih.. rambang mata~ Lagi satu kelebihan beli kat web nie kita boleh tengok sendiri details rupa benang..

Yang adiela pilih nie jenis ICE Knitting Yarn Chenille Yarns Lux Chenille.. texture dia lembut sangat.. boleh buat shawl bawak pegi tengok wayang.. muahaha.. jangan jeles :P

Nanti kalau ada rezeki, boleh cuba beli yang berbulu pulak.. haha

Nah adiela kasi tempek gambar.. saje nak buat korang gigit jari :P



Korang kalau ada yang berminat nak borong benang mengait, boleh pergi benangkait.com.. kalau nak beli satu satu pon boleh dekat mengait.com.. wah, siap promote lagi.. hehe.. puas hati punya pasal kan..

Nanti dah siap shawl adiela post gambar lagi.. insyaallah~ :D

Nota Kaki: Benang nie dari Istanbul Turkey>> Leipziq Germany>> Singapore>> Malaysia>> Kuching dalam masa 4 hari.. wiiee.. banyak tempat dia da jelejah.. kalah adiela.. aiseh~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

24 Comments:

cik ika said...

minat mengai upenye..chayok3

Hanie_Dew said...

maceh. susah susah aje nak kaitkan kitorgn punya shawl. hahaahhahahahahahaha..

untungla pandai mengait. aku ni pandai mengait makanan je la. huu~~

Aien Not Alien said...

wah...pandai mengait...

dulu pernah cuba belajar, tak jadi je jadi malas...huhu..

nanti dah siap...buat entri ek.. hehe

merahitujambu said...

awk nk buat apa tu dear??

iedchan said...

dulu pun i ske mengait tau..heheh tp da lame tinggal kan..

ciK LyndaWawa said...

polah k kmk sigek sis...=]

Hanie_Dew said...

lorr..nak tau nama je. hai nama saya hanie. nama sebenar saya errr uuu errrmmm..

ngatkan shawl dah siap. hahaahahahaha

ciK LyndaWawa said...

rajin kakak kitak...kmk pun x pande ngait eh..
jum la join sekali..
kmk pun x tauk ada komitmen x.hahaha..
nampak senang segmen ya..

nurul diana said...

lahh minat mengait ke kak , hehehe sye kalau mengait jahanam haha

Eyda Dania said...

~Untung r pndai kait..dri eyda..xtw..nk jahit seluar koyak pn..harap mak..hehe..^.^

Pocket said...

wah!! besor nyer 8mm!
buleh mengait ker 8mm?

nak tengok camana jadinya nanti:D
sila taruk process by process yer:D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah pandai mengait..
nak buat shawl erk..nak tgk hasilnye nnt.. ^^

AinsHa=( said...

wah, nak belajar jugak mengait...T^T

wa khairul onggon said...

Org yg mengait ni mmg penyabar orgnya... tahniah hehe :)

YOUsoF said...

Waah.. Bukan calang² punya benang ni.. Buat benda yang kita suka memang seronok kan.. ;)


Orat, jangan lupa tempek gambar bila dah siap ye.. hehe *gigit jari

Yumida said...

kmk suka sulaman manik...lak dh siap mek akan post lam blog....mengait lom da bakat gik...tgh blaja2 makei mesin jahit....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah pandai mengait.. takjup akak..akak menjahit mengait semua tak reti..masak okla..

Cik Cempaka said...

nampak gebu lah benang dia
teringin pulak..

syieda ;) said...

wahh! panday mengait ;)
syieda nak jugak belajar mengait ni. tp xde sape nk ajarkan. huhu~

acheeqa farhana said...

wahhh..ad bakat..thumbs up dear :)

TiraPengemis said...

bestnyeeee...nk mengait jgk =)

TiraPengemis said...

bestnyeeee...nk mengait jgk =)

aisya said...

teringin mok blaja juak eh.. tp xda masa gik tok.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...