Saturday, December 24, 2011

Spek Gaya Teropong

Spectacle a.k.a spek.. tau? Opcos korang tau apa itu spek..

Sejujonya dulu masa adiela dalam baya sekolah menengah, tingkatan 1, tingkatan 2.. adiela pernah gak terfikir nak buat buat rabun, pergi ngadu kat ayah, cakap nak pakai cermin mata konon nampak cool.. watehel?? Haha..

Tapi niat adiela nak pakai cermin mata masa sekolah hanya tinggal niat sahaja.. sebab mata elok lagi..

Cermin mata hitam..

Aksesori yang digemari ramai.. terutama orang lelaki la kot.. biar tampak bergaya dan maskulin serta hemsem.. kihkih.. ^^

Tapi itu kalau kene dengan tempat, mungkin kot niat nak melawa tu berjaya buat ramai terpikat.. tapi kalau kes yang main hentam je, tempat terang, gelap, siang, malam?? kot kalau panas atau silau tu adiela faham la.. tapi kalau dalam shopping mall pun sapu pakai spek hitam (bukan shades yang separa gelap) apa kes? Mungkin kene adjust lighting dalam bangunan tu la kot.. terang sangat.. 

Yang bajet cool pakai spek hitam malam hari pon hebat jugak.. agak nya camne diorang boleh nampak apa yang ada kat skeliling diorang? Silap2 ciom pokok.. niaya.. melawa punya hal..

Mungkin jugak diorang nie sebenarnya adalah artis.. yang cuba menyembunyikan identiti supaya xkena kejar dengan paparazzi?? Len kali kalau terjumpa, cepat cepat pergi minta autograph ye :P

Eyh.. eyh.. adiela pon kadang kadang pakai jugak.. tapi untuk driving masa panas terik je la.. sejak dapat lesen, adiela baru dapat tau yang mata kiri adiela ada silau yang agak parah.. kiranya tujuan adiela berspek hitam adalah untuk keselamatan ye kawan kawan.. tapi kalau jalan kaki, boleh lagi truskan tanpa spek hitam, boleh buat gaya teropong..


Tapi apa apa pon, semua tu hak masing masing la nak pakai spek hitam even dalam wayang pon.. u sibok, apa hal kan?? :D

P/s: Dulu masa zaman sekolah, minat budak lelaki yang pakai cermin mata.. maybe nampak lagi pandai dan matang.. haha.. adakah ciri ciri yang diminati tu kekal sampai sekarang?? Haha.. ntah~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

17 Comments:

Pocket said...

pocket suka yg warna choklat.
mcm buleh nampak lg mataku yg sepet ini.
n yet still tak silau:D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

yang tak menahan tu bila tgk org pakai spek tak kira waktu & tempat..mlm ke..kat tempat gelapke..erk..nak nampak cool lah konon.. :D

yuyune said...

hee. yup. betul uhh. lau kat lam mall pun mau pkai kaca mata hitam ape kes? hee

aimie amalina said...

heeee
sameee
ms kecik dulu nk sgt pkai spek
ni bile beso
tepaksa pkai
huhuhu

acheeqa farhana said...

sy dah pakai speck sejak fom2..so,dah 8 tahun..tapi kalu kua,lbh selesa pkai lens..hehehe

Paris Lipton said...

ade yg pkai dlm wyg...nmpak pe je? hehe

syahirooAhmad said...

Paris, dalam wayang tu 3D.. ngenge....

Uit, macam tau2 je.. tadi org ade gak usha spek okley frogskin... but tak jadi coz benda ni tred n ramai yg guna..

tak suke tak suke!!

saya suke wat perkara yang orang lain tak wat lagi..

Eyda Dania said...

xsuke laki pkai spek mata..xleh nmpk mata die...ye r..owg ckp..dri mata turun ke aty kn..haha..

qlah said...

qlah pakai spec. hihi . <---terpikat tak ? :P

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh rupanya itu yang akak belum beli lagi kiki .. spec hitam bila pakai nampak elegan..

merahitujambu said...

tp kalau dlm mall pon nk pakai pelik jeee

Hanie_Dew said...

shades kaler brown lawa. nampak gojes cam korean artis. wahh gituu....

aku pun heran kalau yg pakai spec hitam kat dlm bangunan. kalau jumpe aku spontan geleng kepala. yg pakai mlm2 tu mungkin spec dia dilengkapi dengan night vision. hahahaha

syahirooAhmad said...

eyda : ye la kau. bab2 jiwang mmg no.1

YOUsoF said...

Kawan kepada kawan aku pernah kata muka aku nampak sangat skema bil pakai spek. Sampai sekarang aku tak buat lagi padahal mata kiri kanan rabun silau..


Tak biasa lagi pakai spek hitam selain drive.. Tak cukup bergaya lagi kot nak pakai spek ni.. ;D

Botak said...

botak yg pakai spek ni pun rimas., syok rasanya kalau tak pakai spek..

ciK LyndaWawa said...

kmk makin rabun ari2 ngadab laptop..hehe

eva said...

ahhahha!! sama juak tym skolah, nak mok rabun mata dikpun ndah.. sbb mok pake.. mintak puji mena.. ahhahaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...