Monday, December 19, 2011

Novel vs Pengalaman

Minggu nie macam slow je.. heh~

Takde aktiviti sangatla.. yang ada cuma kredit henfon yang keluar macam air.. eyh ohhh ohh adiela sempat habiskan buku contengan jalanan smalam.. cerita yang mengisahkan tentang kehidupan la secara kesimpulannya.. sangat bez..


Punya la susah nak cari buku nie mula mula.. dah dapat, terus baca xingat dunia, xsedar siang ke malam.. sampai lambat mandi pagi.. sedar sedar je dah tengahari.. terkantoi kat syahiroo, nasib baik la dia tegur.. kalau tak, mau xmandi sampai ke malam.. kuang3x.. itulah nama nya memanfaatkan hujung minggu sehabis baik kan.. ^^

Atually adiela xpenah baca novel cinta mlayu.. bukan nak kata xbez, cuma macam tak menarik minat adiela la.. macam member blogger sorang ni cakap “cerita lebeh kurang sama, watak lelaki mesti nak yang hensem, kaya, and nama lak nak yang unik2.. tengku la, putera and etc.. pompuan lak nak yang kaya2..” ahaha.. desh.. adiela pon tak tau nape dia emo smacam masa describe.. haha

Bagi adiela lak, adiela xdapat nak komen banyak2 sebab xpenah lagi btol2 baca novel cintun mlayu.. stakat baca synopsis je.. haha.. tapi dah boleh tau mesti asyik2 terkenang luka lama and yang swaktu dengan nya.. dah macam boleh predict la apa akan terjadi.. sama gak macam kbanyakan drama mlayu.. 

Tapi hey, adiela pminat no1 drama mlayu gak.. smenjak cuti nie, memang da menempek kat tv je la adiela nie.. menimba pengalaman.. chewah, banyakla kau punya pengalaman.. haha

Tapi nie sekadar pendapat adiela je la.. ada gak kawan kawan adiela yang sanggup berhabis beratus2 sebulan sebab ketagih baca novel melayu.. feeling makan dalam katanya.. haha..



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

24 Comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dulu suka baca novel..
skrg ni dh takde masa dah nk baca..
layan Qis 24jam jer.. ^^

Magnificent Deft ♥ said...

love Hlovate very very mucho ! dah ada 5 novel Hlovate dah. hihi

Pocket said...

novel!?
pocket kalau sangkut,
mahu tak tido membacanya. heh

aisya said...

cerita/novel melayu kebanyakkan nya cliche bah.. tp novel2 hlovate nang suma best2.. hehe

Eyda Dania said...

eyda xsuke bce novel lngsung...so,xleh komen pe2 r..hehe..

nsb bek..abg eyda ingtkn..klu x..xmndi r 2 kn..eee...ucuknye..haha

Jue said...

aku suka juak bc novel sik kisah novel pa pun as long ku sik plu beli HAHAHAHA


Hanie ada softcopy novel tok..nok raw pun..un edited version..nok lam novel ya..dah da edit dikit

Nur Najwa said...

ohh mmg setuju...novel cinta melayu tak ade kelainan lansung...sampai satu tahap ni..saya dah stop baca novel cinta melayu, saya beli novel tauhid je..lg banyak info :)
macam novel Sebarkan Cinta-Mu..ini bukan pasal cinta..tp mmg best :)

p/s:Hari tu saya dah nak beli novel contengan jalanan...best tak?

~batrish♥~ said...

saya pon br bace novel ni...best sgt...bg ilmu n kesedaran pada kita...hlovate best =)

Hanamiko Sakura said...

walaupun jarang baca novel... tapi layan jugak... lagi2 karya hlovet.. memang best...

syahirooAhmad said...

nak gak baca novel.. tapi macam tiada masa... rugi wehh.. waaa rasa cam membazir je kalau duk bilik sambil goyang2 kaki dok baca novel cintun cintun tu... hehe.. (pendapat pribadi i)

Hanie_Dew said...

novel tu salah satu hobi aku. tak kira melayu ke english ke. tamil kalau paham pun aku baca. hahahha.. tap k-drama tetap no.1. aauuwwww..

Hanie_Dew said...

muzium tu byk koleksi tapi ada yang pecah. behabuk. tak maintain bebetul. entrance fee mahal. tapi hasil hampeh. mungkin kene expand ruang.

nurayunni said...

mcm best je..pinjm bleh?hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dik akak mmg takut tjebak dgn novel dik..gerenti nak khatam masa tue jugak..semua keja tak jalan dik..

eva said...

mek nektok bc novel bumi cinta.. best juak.. p mek tok suka bc nok mena2 tragic.. nok cgek mek plg x suka membaca, mek mudah mengantok.. 5 pages jak dah alu nak tido.. best kedak ktk sampey xtauk ari dh hahaha..

syahirooAhmad said...

mana nak dapat novel hlovate ni? Popuplar book store ade tak?

konde said...

tak suka baca novel... lebih suka komik :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

LAici KAng Ais said...

xminat novel. bace 4-5 perenggan dah bosan. novel pun dah tercampak kemana.haha

NyssaSaad said...

novel..fav..tu pasal mata jadi panda2 nie..hahaha..

hey adek comel..nyssa ada tag u in one of my little entry..kalau rajin balas la and inform me oke?..thnaks sweetie..=)

here..http://thatgirlnyssasaad.blogspot.com/2011/12/11-things.html

Paris Lipton said...

ni novel plg baru dia kan....xsempat bace lagi...

YOUsoF said...

Lain orang lain citarasa dan pendapatnya.. Lain jugak tempoh ak habiskan baca novel tu, seminggu kah, sebulan kah... ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...