Thursday, January 5, 2012

Senang Dapat,Senang Lepas

Semalam ada sorang kawan nie bagitau kat adiela, orang bercinta “Senang dapat, senang lepas” eyh.. yeke? Bagi korang, benda nie memang boleh masuk akal??

Cefikir betul betul.. bagi adiela la kan.. quote tu macam xboleh pakai je.. maybe la, ye maybe kalau tengok secara logik, benda tu memang wujud.. tapi korang rasa, benda macam tu boleh jadi pengukur cinta sejati ke?? -.-'

Hey, seriously korang, kalau la seseorang tu betul betul ikhlas dengan kita, xkesah kot brapa lama dia tunggu or brapa cepat seseorang tu terima, insyaallah boleh kekal.. kan? tak ke? Maseh berpegang dengan quote “senang dapat, senang lepas”??


Deyy.. bagi adiela orang yang masih mengamalkan or percaya tentang hal tu memang  xberfikiran matang.. keanak anakan.. kalau difikirkan la kan, perasan tak yang sebenarnya quote nie lebeh kepada EGO je.. 

Xkanlah hanya sebab lama ngorat seseorang tu, then bermaksud  kita akan lagi sayang dengan dia.. dan xkan lah disebabkan senang je dapat pikat seseorang, then sure cepat bosan.. pehh..  jadi adakah hal ini pon boleh  menyebabkan isu jual mahal??

Selalunya, girls, memang suka jual mahal.. suka play hard to get.. padahal nak tapi malu.. hekeleh.. kalau dah suka, tak payah la biar dia tunggu sampai bertahun tahun.. nanti dia muak, you pulak nak menyesalkan.. siapa suruh you jual mahal sangat.. padan muka~

Eyh.. ye.. adiela pon tau mesti mesti ada pendapat korang jugak yang akan sokong quote tu kan.. especially boys.. haha..

Adiela bet la mesti ada yang akan cakap “korang ingat boys tak bosan ke dengan girls yang senang nak dapat? lelaki bagi ayat manis ckit, diorang terus merayu.. awek yang mudah cair nie xde thrill la..


Okay.. adiela faham.. kebanyakan suka yang ada cabaran memikat.. tapi kalau kes macam nie pulak??

Situasinya, ada seorang boy nie, masa belum dapat, perh~ mengorat kaw-kaw girl tu.. girl tu pulak jual mahal.. konon  macam best gila lah main tarik tali.. biar boy tu tahu bukan senang nak dapat dia.. sanggup lelaki tu ngorat bertahun tahun.. last last bila dah dapat, girl kena tinggal macam tu je..

See.. sama jugak kan.. so macam tak boleh rely sangat la dengan quote tu.. boleh memang la boleh dijadikan salah satu langkah berjaga jaga.. haha.. maksud adiela.. well, siapa yang suka jenis yang jual murah.. desperate..

Actually tentang sejaoh mana keberkesanan sesebuah hubungan, tak bergantung kepada quote tu la kan.. xde makna nye kalau cepat je korang setuju kapel, trus bermakna orang tu akan senang buang korang.. kalau seseorang tu betul betul ikhlas sayang, sure memang  sangat susah diorang nak lepaskan korang pergi.. chewah.. hehe

Entri yang agak panjang.. hehe.. sori ter'emo' kejap :D



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

17 Comments:

ciK LyndaWawa said...

x baikla buat camya....

yang penting..mun dah suka..berik kepercayaan padanya..
tul x..hehe

Pocket said...

dalam hal ni someone kna wat statistik.
ngorat pasangan sebulan?
ngorat pasangan 2bulan?

then brapa lama plak nak putus?

pasal kita dok main..
kadang2,'ada tu..'
'yg gini gitu pun ada gak..'
... sampai bila pun xselesai.

n kita tak buleh wat konklusi
'easy come easy go' tu betul ke tak.

bg pocket..tak
easy come hard go tu ada.
(awek yg jenis xpaham bahasa .. 'org dah xsuka lah!!')

Eyda Dania said...

tw xpe..tp skrng kn..dunia da trbalik...pompuan yg akn ngorat laki...laki ni lbh malu dri pompuan..

Hanie_Dew said...

tah la. aku bab bab perasaan ni tak suka nak sesakkan kepala. suem tu bergantung nasib, jodoh dan perangai individu itu sendiri.


komen ko penuh dgn ke-jelez-an. hahahaha..

merahitujambu said...

setuju sgt dgn hanie tu..kang memilih dpt yg teruk.=/

syahirooAhmad said...

saya wakil kepada kaum lelaki zaman skrg hanya mampu tersenyum..

acheeqa farhana said...

sng dpt sng lepas? amboi..mcm barang lak..huhu..

Aien Not Alien said...

kalau bab ni, bagi saya....


senang dapat atau tidak bukan punca sesebuah hubungan itu mudah terlerai atau kekal selamanya....


ia lebih kepada bagaimana cara kita sendiri dalam mengekalkan hubungan...


kalau serius berhubungan pasti akan ada banyak cara kita nak pertahankan....


setuju dengan adiela "ikhlas sayang"!! :)

aimie amalina said...

once dh jumpe org yg kite syg
hargailah kan :))

muny lily said...

my opinion la kan. dalam relationship ni kene da "lalu lintas 2 hala"
kita tak mungkin akan sempurna tapi boleh mencipta kesempurnaan:D

Yumida said...

jom berkasih sayang....

AinsHa=) said...

pasal cinta ye? ohmai, lemah jantung..hikhik.. saya bawah umo:P

Paris Lipton said...

ssh lah ckp, tp xbaik mainkan perasaan org kan?
sobsss

Botak said...

takut tak laku je perempuan tu kalau suka jual mahal sangat., hahahaha.. :)

Yumida said...

jual mahal ya bgs lg..even suka n excited tahap gaban tiap kali bertemu....sak nya lbh menghargai kita...tp boh la smpe tahap jual mahal yg xpat ditawar2...hihi...sik dtg ke sine

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ne kawan lelaki cakap kat akak tau- " aku kalau suka budak tue & dia senang2 je layan aku; terus hilang minat aku.. kalau dia tarik2 tali mg aku tak boleh lupa" mmmm...

NyssaSaad said...

yes!..betul..yang penting keikhlasan..

bru berkat..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...