Wednesday, January 25, 2012

Laporan Chinese New Year

Entry nie spatutnya publish smalam.. haha.. tapi disebabkan ada masalah teknikal.. xdapat nak up smalam.. banyakla ko punya masalah teknikal bagai.. ok2, adiela ngaku smalam adiela leteh sangat nak ngadap pc.. hokhok

Baca tajuk pon korang mesti dah boleh agak kan apa isi entry nie.. masa hari pertama Chinese New Year adiela pergi rumah personal coach bowling adiela.. yang slama nie adiela kenali dengan panggilan uncle sahaja.. bermakna adiela memang xtau la latar blakang si uncle nie kan.. yang adiela tau, setiap kali uncle ajar adiela main, uncle nie sangat xlokek ilmu mahupun wang ringgit.. pergh.. ayat.. haha..

Then 2hari sebelum CNY, uncle ada ajak adiela datang rumah dia masa CNY.. disebabkan tahun lepas punya CNY adiela xdapat pergi, rasa mcm xbez la kan, dia da bagi ilmu free kat adiela.. aieh.. jangan fikir bukan2 tau, ilmu bowling la.. atleast adiela datang la rumah dia bila dah dijemput kan.. so taon nie adiela nekad, kene jugak pergi.. haritu adiela angkut la seret 3orang kawan teman pergi berziarah..

And guess what..??

Sampai sampai je alamat yang uncle bagi, rupa rupanya rumah uncle tu adalah rumah Datuk Amar Wee Hood Teck.. waiseh.. agak terkejut jugak la segala limpa adiela masa sampai depan gerbang gate rumah dia.. drama betol~


Okeh, gamba sedas nie je la yang adiela dapat tempek kat cnie ey.. nak letak banyak2 xbrani.. rumah datuk tuuuu.. xboleh.. xboleh.. >.<

Macam xcaye.. dulu masa kecik kecik, slalu lalu je kawasan tepi rumah nie.. dengan kemegahan pagar rumah, boleh la intai ckit2 kolam renang dia.. kehkeh.. mula la brangan bmandi manda kat situ.. 


Dulu masa adiela kerja part time kat 7e pon siyez suka kerja masa CNY.. 7e dekat dengan rumah datuk tu.. petang dah standby 2 kreta bomba kat rumah tu sebab malam nak launch bunga api bapak banyak.. haha


Balik je dari rumah datuk, kitorang singgah makan isi tank dulu.. nyummy.. sempat tangkap gamba grilled steak skali je, pastu xtahan, terus ngap~

ok.. sekian laporan CNY adiela..


Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

8 Comments:

Hanamiko Sakura said...

0__O wow... mesti terkejut besar punya...hahaha... akhirnya angan2 menjadi kenyataan...

aisya said...

kacak eh kolam renangnya.. hehe..

eva said...

aie ktk blaja men bowling? waseh mesti terer tok.. best eyhh!

aie kat cne rumah ya? rasa mok terjun lam kolam ya lok haha

eva said...

aie cya paduhal rumah nya.. syiohh.. kaktok mek usha.. ahhaha.. tauk mek ada area cya.. hehe

bicara hati ya tek, org mdh xdalah sedih ilak.. mek da bc tp mek nang lupak aie.. coz lamak ilak dh buku ya bh.. tgga jak crita ya.. hehe

::WafaIrdina:: said...

banyak x dapat ang pow..hahaha

acheeqa farhana said...

sedapnye grill steak..aiyakkkk...

Firdaus® said...

Happy CNY...btw baru malam tadi kat tmpat sy ramai2 orang cin bakar mercun..tak tahu kenapa baru semalam..heheh.. btw nice blog..

do follow my blog ye~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...