Saturday, June 18, 2011

Rainforest World Music Festival!

Woot!   Woot!

Happy Saturday guys!


Korang pergi Rainforest World Music Festival tak tahun nie?? Apa? Tak tau ape RWMF? Erk.. of coz la korang tau kan.. hehe.. cess… adiela nie je baru tahun nie nak try pergi.. macam biasalah.. adiela nie slalu ketinggalan cket.. deyy~


http://www.cute-smiley.comokey, entry adiela kali nie ada panjang cket, sebab excited punya pasal.. haha



Bagi yang belum tau apa RWMF, RWMF nie satu music festival yang dimeriahkan dengan penonton dan penghibur dari seluruh pelosok dunia, berlangsung 3ari.. tahun nie pada 8,9,10 Julai.. destinasi yang sama setiap tahun kat Sarawak Cultural Village, Santubung Kuching.. pas masuk ada dijual untuk daily pass and 3days pass..untuk sehari, tiket berharga RM110.. untuk 3ari plak RM300.. yang tu untuk adult lah.. ngee.. kalau korang nak usha tiket.. klik SINI..




Performance akan berlangsung dari kol 7 malam sampai 12 tengahmalam.. non-stop.. non- stop okey.. Tapi RWMF nie dah dibuka dari kol 10 pagi la.. bands pulak dari banyak tempat, tahun nie yang adiela tahu dari Malaysia, Australia, Canada, Italy, Finland, Mexico, Georgia, New Zealand, Latvia, Ireland, PolandDominican RepublicIranFranceKenyaTunisia / Algeria,  USAUK..

RWMF nie adalah salah satu music festival top dunia Best International Festivals setanding dengan Ulsan World Music, WOMADAdelaide AustraliaFestivalChicago World Music Festival.. RWMF nie sekarang adalah merupakan salah satu event terbesar Malaysia tau.. RWMF jgak secara langsung buat Sarawak nie destinasi pelancongan dunia.. mana tak nya, korang yang datang dari luar Sarawak kene book bilik hotel setahun awal untuk RWMF nie.. Setiap tahun, semua hotel-hotel kat kuching nie akan fully booked masa 3ari tu.. kalau dah semua hotel kat Bandar kuching pun penoh, apa lagi hotel and resort yang dekat dekat ngan Kampung Budaya tu kan.. hesh~

Music is not all about sound; music is an art, and with it comes culture, diversity, creativity, talent, and spellbinding performances. All this and more can be found at the Rainforest World Music Festival 2011. As one foreign journalist puts it, the festival is “one of the most extraordinary festivals I have attended in terms of the camaraderie amongst the performers, the lakeside setting under Mount Santubong and the warm welcome of the hosts.”
(ulasan yang adiela ambil dari RWMF punya web dari Sarawak Tourism Board)

Ada 19 hari je lagi nak Rainforest World Music Festival.. Countdown guys! Countdown!

NOTE: Hari nie 18.06.11.. bermula hari adiela buat segmen untuk yang join segmen shoutbox untuk diriku hari tu.. hehe.. getting busy~ daa~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

10 Comments:

Cahya Qasehnya said...

teringin nak pg sitok, tapi apakan daya.. takda duit. hee.

aisya said...

aihhhh... ktk pergi kah? kmk geram mok pergi koh..

Syahirah Suhaili said...

@Cahya Qasehnya

hehe..yalah..xpa,ngumpol jak k taun dpan jak ow..hehe

Syahirah Suhaili said...

@aisya

hehe..kmk pg taun tok kali..hehe..fez tyme..lmk dah kmk tringin pg..excited kmk aie..hehe..jum la ta pg sama..hehe :D

nsdahlia said...

huhu~ teringin kmk mok pg. selalu nangga iklan, tp cara ktk describe tang bes mena jak bunyi.

Syahirah Suhaili said...

@nsdahlia

hehe..mek sa kmk nang suk mena nak pegi taun tok..xkalak..haha..aie,jumla ta pegi rami2..jgn xencerik,kdong cuti :D

nsdahlia said...

x berduit kmk tok. huhu~ coma kenak pelangkung palak kmk mun mntk ngan bapak mek pk benda kedaktok.

but i love this kind of thing~

Harisya Diary said...

awk.. fafa dah tukar blog baru.. blog ni akan tutp 1 julai nt.. k.. <3

http://harisyaDiary.blogspot.com

thnks

Syahirah Suhaili said...

@nsdahlia

hehe..yalah tek..kmk tok pun da lmk ingin,cam bez jak diat org pg..mek kali pg pun shari jak la..xpat nak 3ari..mahal..haha..

Syahirah Suhaili said...

@Harisya Diary

fafa..nape tuka blog? okey2,adiela da follow fafa dah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...