Thursday, June 23, 2011

Contest : Banner/Header saya cantik

Adiela nak join contest “Banner/Header Saya Cantik” dari penganjur blog adamainaa.. iaitu encik adam dan cik ainaa.. hehe.. so kalau korang nak join jugak.. sila klik SINI.. atau klik banner pon boleh.. hehe..ayuh sokong contest sesama blogger dan memeriahkan lagi contest nie aiyte ^^


Adiela takde banner.. tapi diorang kata header pon boleh.. so adiela nak pertaruhkan header ini..



Header ini sangat bermakna bagi adiela sebab merupakan header pertama yang dihasilkan oleh adiela sendiri 5hari lepas.. adiela buat header nie masa tengah malam, yela alang alang dah buat kan, biar bersengkang mata, tetap ku teruskan jua.. chewah.. haha.. punya la susah belajar nak buat tulisan 3D kan.. memang jelajah habis la kat youtube..

Adiela letak ‘the little note’ kat header tu sebab blog adiela nie adiela bagi nama “thelittlenote”.. macam ala-ala diari jugak bagi adiela la.. adiela dari kecik tak pernah lagi ada diari.. so blog nie la tempat adiela meluahkan perasaan tu semua.. menceritakan angan angan adiela yang mewarnai jalan hidup adiela.. Actually blog adiela nie pon maseh baru lagi.. belum setahun..

Adiela letak warna pink sebab minat giler pink and sesuai dengan background blog adiela.. ada warna hitam dan putih tu pon lambang ketulusan dan kejujuran adiela menulis entri dalam blog.. jadi adiela buat kesimpulan pink ibarat kegembiraan adiela dan putih hitam ibarat kejujuran adiela..

And adiela ada jugak sertakan URL blog kat header.. yela, biar senang nak tahu URL blog adiela kan.. ngeh ngeh..


Hehe.. tu je lah kot.. harap-harap penyertaan adiela nie diterima lah ye..

P/S: adam and ainaa.. adiela tak penah lagi menang apa apa contest.. bagi la adiela menang ye.. *sambil buat mata berkaca* ahakz.. xdela, kalau rasa layak, baru bagi menang.. hehe ^^

Adiela nak tag seorang blogger sebab dia ada header baru:



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

12 Comments:

adamainaa said...

hye adiela, thanks ya sbb support and join contest yang tak seberapa dari kami. hehe. actually kami memang suka tngok hasil kreativiti orang lain dan kalo boleh, setiap blog yg kami pegi, mesti kami nak fahamkan maksud tersurat yg terdapat pada banner/header yang direka sendiri. kadang2 maksud tu terlalu kabur bagi kita utk faham.

Hehe. ada kesungguhan, pelan2 blajar mesti leh dapat result yang lebih superb. tapi banner ni cantik la, suka tngok 3d font "the little note" tu. apa2 pn, good luck ya :) taboleh rasuah hahaha. memain je :P

Syahirah Suhaili said...

@adamainaa

wah..tuan penganjur sendiri yang datang komen kat entry nie..rasa sangat honoured..haha..bukan bodek..bodek cket je..hehe..xdela..btol2 rasa honoured nie..adiela rasa bagus sangat contest nie..sangat menarik..tengkiu sebab kata cantek..nie yang buat smakin smangat nak trus buat header ^^

adamainaa said...

haha. ala, contest ni sama je. ok bebalik kepada pasal banner tu, kalo pasni ada tips2 editing nak kongsi @ tanya, jgn segan2 singgah blog kami ya. mana tau nak suruh tngokkan gambar2 header baru ke. komen je sbb blog kami mmg xde shoutbox. haha. insya Allah kami akan dtg tngok :)

Syahirah Suhaili said...

@adamainaa

contest nie bez sebab banyak orang bleh join..majoriti blogger ada header or banner kan..hehe..yeah..olrite..dah boleh ada penasihat nie..suke lah dah ada org yang bleh tolong tengok2 kan hasil adiela kalau adiela ada kemusykilan..chewah..hehe..okeyh..t adiela akan slalu2 jenguk and komen kat entry blog adamainaa ye..hehe..tengkiu support dear :D

mr pot n mrs lat said...

gud luck <3
btw ,
jemput singgah ke blog kami .
entry baru 'awak tanya saya jawap lhaa'
tinggalkan komen sekali kalau sudi :)

: MRS LAT :)

Amni said...

Cantik deng... serius kamek nang suka... kreatif dah kitak ya.. mun kamek nang alu sik pandey la.. bah, jum join segmen kamek gik.. hiks... aritok tutup.. tengah malam.. sempat gik ya.. jommmmm!

SEGMEN TAK KENAL MAKA TAK CINTA : DIARI ANAK SENI

Syahirah Suhaili said...

@mr pot n mrs lat

hehe..tengkiu! wokeyh..jap lagi adiela singgah :D

Syahirah Suhaili said...

@Amni

hekhek..waseh..makseh ah..hehe..wokeyh2..kaktok kmk join ah.. :D

KRL kaprileader said...

terkebil2-bace ape yg tulis kt header tu... nseb baek lpas bace.. kang x pasal2...

nice header, good concept! gd luck!

Syahirah Suhaili said...

@KRL kaprileader

haha..naseb baik lepas bace kan..hehe..tengkiu! tengkiu! :D

alif ismail said...

Datang dari blog jiran sebelah...

nak tengok-tengok dan curi ilham...hehehhe

hebat-hebat semua..!!!!!

dari:

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/06/contest-bannerheader-saya-cantik.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...