Thursday, June 9, 2011

Pembaca tegar dimana jua..

Haloo~

Ini keysah minggu lepas punya.. haha
Minggu lepas ada book fair kat kuching.. kat permata carpark.. sale giler besa punya woo.. sale seminggu.. adiela rambang mata.. borong banyak giler buku.. ok,tipu.. adiela xbeli banyak pon.. duit tarak.. nguu~

Masa poket kontang camnie la gak diorang nak buat sale besa besa kan.. desh.. sangat tidak berpuas ati.. hokhok.. actually adiela tau pasal book fair tu pon sebab kakak adiela sangat gila buku.. sebulan mau sampai bebelas buku di borong dari MPH.. adiela suka pinjam je.. haha.. supplier adiela..

Sale tu memang terbaik lah.. buku buku boleh dibeli dengan harga beringgit2 je.. bawah RM10 wa cakap sama lu.. sampai ade yang harga satu ringgit je.. hehe.. sempat plak nak promote..


Pasal benda nie la kan, agak agak korang lah, orang Malaysia nie suka membaca x? korang plak, amalkan tak gaya hidup membaca nie? Tringat adiela masa kecik kecik dulu masa skolah rendah, ada sesi nilam ke ape ntah nama dia.. lupa dah.. plaja akan tulis sinopsis pasal buku yang dibaca kat dalam buku nilam and setiap bulan cikgu akan cek buku nilam, ade x pertambahan buku yang dibaca murid.. sekarang ntah maseh ke tidak sesi nie kat skolah..

(gamba nie kawan adiela yang ambil.. hehe.. sah pembaca tegar la abang tu)

http://www.cute-smiley.comEyh.. okla.. entri nie pendek je ok.. adiela nak sambung buat background shoutbox untuk kawan kawan.. see ya next time ^^




Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

21 Comments:

Atika Farha ;D said...

Already link yours. you may check. babe, leh ajar i tak camne u buat 'Wishlist' yang sidebar kanan u?

アヌム ちゃん said...

Salam.singgah baca2 sini~
sudi2 la baca my new entri di frommetoyou
Arigatou (^____^)

Syahirah Suhaili said...

@Atika Farha ;D

dear..link ape? hehe..nak adiela aja ey? adiela xreti buat tuto..adiela sent coding je nak? :D

Atika Farha ;D said...

boleh2! please. best pulak tgk :)

nGiau said...

saya tersangat-sangat la suka dgn tabiat membaca ni. bila tiada buku yg mau dbaca,mcm incomplete pula..hehe.

Syahirah Suhaili said...

@アヌム ちゃん

tengkiu baca and komen..hehe..jap lagi adiela g baca entry awak plak :D

Syahirah Suhaili said...

@nGiau

waa~ bagusla ngiau nie..hehe..mesti ada banyak koleksi buku kan :D

Atika Farha ;D said...

atika_sweetly@yahoo.com

Syahirah Suhaili said...

@Atika Farha ;D

sent! hehe..adiela dah anta..cepat buka email..g godek2 coding..ehehe

Dea said...

sampey bila SAle ya??..;)

Syahirah Suhaili said...

@Dea

dah bis da sa mek..ya minggu lpas pun cta..hehe..xda pg ria?

ichsan afriadi said...

orang indonesia kenapa gak di tanya suka membaca? :P

Syahirah Suhaili said...

@ichsan afriadi

haha..iyalah..org indonesia suka membaca x? hehe.. :D

Elie Lily said...

elie membaca bila ada mood je.. ;)

Syahirah Suhaili said...

@Elie Lily

hehe..ok lagi daripada buat kerja yg xbfaedah kan..hehe

Merliza said...

buku jendela dunia... lestarikan buku2 terbaik kita jangan sampai punah termakan zaman :)

Syahirah Suhaili said...

@Merliza

waa..adiela suka kata2 tu..puitis..ehehe :D

munirah said...

bestnye buku murah murah..dulu waktu sekolah slalu lumba ngan kwn sape paling byk bace buku kat buku nilam..hehe

Syahirah Suhaili said...

@munirah

haha..btol2..lumba sapa yang lbeh banyak baca buku..lau dah banyak,mulalah bangga g tayang kat suma orang..ahaha..dush~

kokser kokdam said...

haha.. abg gamba last tu terbaek!

Syahirah Suhaili said...

@kokser kokdam

kan..hekhek..abg tu btol2 pembaca tegar..sempat baca newspaper sambil tunggu lampu hijau..hehe..ada berita panas kot awal2 pagi tu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...