Tuesday, May 31, 2011

Saya, Kamoo dan Blog??


http://www.cute-smiley.com

Hyep! Hyep!


Arinie adiela xdpt kot nak blogwalking malam nanti.. mummy adiela ajak kitorang jenjalan.. so adiela tinggalkan satu entri untok korang okeyh..

Dalam entry nie adiela nak bagitau ciri-ciri blog yang mungkin tak brapa lancar adiela nak follow.. ngeh.. ye, adiela pon baru lagi neyh.. xbrani nak cakap banyak.. layan je la~

1. Lagu dalam blog
Okeyh.. yang nie adiela xkeysah sangat kot.. sebab adiela slalu nyer mute kan jer laptop masa blogwalking.. malas nak pergi pause diorang punye player.. nak cari lagi celah mana dia letak player pon dah terbuang masa.. kebanyakan blogger suka mainkan lagu sendiri masa blogwalking.. so agak mengacau la lagu anda di situ.. ngahaha..

2. Tulisan post
Yang nie pon satu.. kalau boleh, letakla warna tulisan yang kontra dengan warna background post okey.. senang nak baca.. boleh la adiela dengan senang hati tinggal komen kat entri korang.. hehe.. xpayahla pembaca nak highlight bagai.. (deyy.. entry adiela sendiri pon banyak yang warna kucar kacir.. sebab warna background blog adiela before nie warna laen)

3. Comment box
Yang nie adiela lebeh prefer yang pop-up window punyer.. lebeh senang nak komen.. still dapat rujuk entry korang masa nak komen.. takyah nak scroll atas balek.. tapi kalau taknak, xpe.. maseh boleh diterima..

4. Satu entry pada main page
Laaa.. knape ada satu entry je kat satu page.. hoho.. adiela rasa benda nie agak xbezla.. terus terang adiela nak cakap, adiela bukan nya rajin sangat nak belek satu satu and selongkar semua entri.. lainla kalau korang selebriti atau penulis hebat macam abg ben ashaari kan.. ngeh..

5. Blog yang terlalu berat..
Adiela nie bukan jeniz yang penyabar kot dok tunggu page tu load gadget dia satu satu.. so, gadget yang tak perlu sangat tak yah la letak.. (ehem..tp blog adiela pon ada gak gadget yang menyemak.. haha.. tp page adiela load lambat ke??)

http://www.cute-smiley.comAdiela sertakan satu benda baik punya sini okey.. kalau nak timbang blog korang, sila sila la klik link dibawah..


Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

22 Comments:

aisya said...

wah, jalan g sine ya kah? hehe

Atie iskandar said...

best entry..
ley wat pebgajaran nie.. hee...

Syahirah Suhaili said...

@aisya

haha..jalan makan family gathering jak tek..sa kedak raya ndah jak bgumpol mkan rami2..haha..

Syahirah Suhaili said...

@Atie iskandar

ehehe..tengkiu dear..tu pendapat adiela jela..xtau org len camne pulak kan..hehe :D

amranaiman said...

blog berat dosa.. byk widget =P

Syahirah Suhaili said...

@amranaiman

haha..camtu ek?..hehe..lau widget yang berunsurkan keagamaan camne plak?? haha

afza hazwani azlee said...

part lagu tuu memang afza sokong. haha.
dah la selalu pakai headphone bukak volume kuat2.
sekali blogwalking banyak. dah macam lagu paria dah dgr lagu diorang.
terus mute je. haha.

adam adams said...

sis ! blog anda cantekk ! ;) nice. i'll follow ur blog ! article tok bguna utk blogger bru hee

Syahirah Suhaili said...

@afza hazwani azlee

kan..haha..bleh buat remix kot..haha..adiela pon slalu terkene camtu..kalau yang lagu slow bleh lg trima..tapi kalau yang over sgt,bleh mengacau..hoho

Syahirah Suhaili said...

@adam adams

wiiee~ tengkiu bro..hehe..article tok stakat pendapat kmk jak kali..xtauk org len gney la :D

cik muny said...

yep2! setuju dgn apa yg tuan blog tulis . x suke la ada word verification nih . ssh nak komen . pas 2 kene loading bnyk kali .

Syahirah Suhaili said...

@cik muny

hehe..kan..lau ada word verification susah..dahla komen panjang2..then kene plak taip WV tuh..kdg2 bleh jd tros mlas nak komen..hoho

♥ Jieha Sabri ♥ said...

best entry..thx share diela..:)

Syahirah Suhaili said...

@♥ Jieha Sabri ♥

hehe..sama2 jieha..hehe..sekadar pendapat adiela je..yela,adiela pon baru lagi dalam dunia blog :D

Sarah Khan said...

salam ;)

moga-moga sudi follow mine. hehe

Syahirah Suhaili said...

@Sarah Khan

no worries..i'll follow you back :D

hawiz said...

good entry..bgs2..

*Miss Syahnia* said...

mmg suka blogger yg
guna popup komen

komen dgn snang hati
hihihi

Syahirah Suhaili said...

@*Miss Syahnia*

kan..hehe..adiela nie jenis pelupa..so kalau gune yang popup komen tu snang la nak rujuk balek entry dia..ehehe :D

Hajib said...

blog yang ada music ya nang kureng kmk nak agak.. tgh suk suk nenga lagu dikpun.. tang ada jak lagu dr blog interup.. alu la potong.... :)

Syahirah Suhaili said...

@Hajib

haha..nang mena ta dirik..ya kmk salu mute jak awal2..hehe..xbez tgh suk2 blogwalking sambel nenga lagu dirik,lu bcampo ngan lagu org ya..lelah juak bcarik ngan pause gk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...