Tuesday, May 3, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Adiela baru je abis tengok crita hikayat merong mahawangsa.. agak ketinggalan la jugak weh.. haha.. nak wat review cket.. bez siot crita nie… banyak tunjok badan.. kehkeh.. eii.. tapi bukan pasal 2 yang buat crita nie kebebomm di mata adiela.. adiela suka crita nie sebab adiela rasa nie la crita yang paling top Malaysia buat kot.. yang dah d publish la kan.. mana tak top.. duit berjuta juta dihabeskan doe.. lapan juta.. lagenda puteri gunung ledang dua kali ganda lebih mahal.. tapi tak sampai pon d publish antarabangsa pon.. kot.. ntahla.. ngehh.. tapi salute gler ah kat KRU Studios nieh.. hebat! hebat!


Kalau nak d fikirkan la,. KRU Studios nie kita boleh nampak la kan yang diorang nie berani buat crita idea yang baru.. atleast baru la jugak kat Malaysia nie.. contoh macam cicak man… yela kot,. mungkin sebab diorang nie banyak ilmu dalam hal 2.. ala ala animasi.. dana pun banyak.. so tak hiaran la..

Yang bez nya crita hikayat merong mahawangsa gak kan,. diorang banyak melibatkan plakon plakon dari macam macam tempat.. banyak plakon baru gak yang kita blom penah tengok lagi.. hehe.. adiela suka.. tak la asyik asyik muka Rosyam Nor.. asiyk asyik muka Fasha Sandhat Sandha.. bukan diorang nie tak bagos.. tapi agak agak la derr.. naik bosan gak kalau asyik muka diorang je yang jadik hero and heroin.. hikayat merong mahawangsa nie dibintangi oleh lelaki sasa dan encem iaitu Stephen Rahman Hughes.. heheh.. mesti korang da kenal punya la kan..



In a nutshell.. chewah.. hehe.. adiela tabik spring la kat crita nie coz boleh pergi antarabangsa.. tapi nama dia bukan hikayat merong mahawangsa la.. tapi The Malay Chronicles: Bloodlines Hoyeah! Majulah Industry Perfileman Malaysia.. ehehe..

Ok la.. sayang you all! 




Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

2 Comments:

amir aizat said...

nk tgk citer ni!!
followed u

Syahirah Suhaili said...

amir aizat..
hehe..tak rugi tengok crita nie..bez sangat~ :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...