Thursday, May 19, 2011

Kawan baek dalam blog!!

YAHOOO! syukur ~

Malam nie adiela happy.. HAPPY! Haha..

Nak tau nape? Hehe.. sebab dilemma kerisauan yang adiela alami sejam 3,4 ari lalu dah hilang.. VANISH! kuasa merah jambu.. haha.. eyh eyh.. bukan pasal iklan pencuci baju la okey.. ini pasal masalah blog adiela nie..

Sejak 3,4 ari lalu.. blog adiela nie da dijangkiti malware kot.. ntahla.. tapi bila adiela check check guna webmastertool tu.. xde gak pa pa malware detected.. mula-mula.. xda sorang pon yang tegur blog adiela nie ada malware warning.. so adiela fikir xda problem la kot.. sampai la petang tadi.. ada 2 blogger yang tegur pasal benda nie kat chatbox adiela..

Sorang kawan blogger yang mengadu menghadapi masalah sama.. aiseh.. adiela faham kot rasa risau dia.. yela kan.. sapa xsayang blog weh.. walopun blog adiela nie xhebat, tapi sayang gak tau.. haha..

Sorang lagi kawan blogger yang baru follow adiela.. dia cakap maybe blog adiela ada malware.. and guess what.. apit sangat baek tolong adiela selesaikan masalah nie.. hehe.. nie yang buat makin semangat berblog bila ada kawan kawan blogger yang sangat baek n prihatin.. sayang korang! Haha..
MyEm0.Com
Ok.. cupp.. cupp.. adiela rasa la kan.. mesti ramai lagi blogger yang maybe ada masalah nie kot.. ntahla.. tapi adiela just nak share ilmu nie je.. apit yang ajarkan.. ehehe.. so kalau korang pon ada masalah nie.. korang ikut tunjuk ajar sifu apit nie keyh..

(klik untuk tumbesaran besar agar mata lebeh sehat)

Sekarang adiela da tau.. dari mana datangnya malware (yang dikatakan dari ‘nikbir90 ws’) tu.. dari link energy saving mode adiela.. adesh..

Ok.. berbalik pada tajok.. kesimpulannya.. adiela happy ada ramai kawan baek dalam blog! Hoyeah! Hehe..

Note: adiela da xnak pakai yang energy saving mode tu lagi dah.. jerakkkk~


Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

17 Comments:

hawiz said...

yeayyy.hepi jugak...moga2 blog sehat sentiasa yer..hihi

aisya said...

kmk dtg ctok slalu xda pa2 pun.. huhu..

Syahirah Suhaili said...

@hawiz

yeay! hehe..amin! harap2 mcm tu la hawiz :D

Syahirah Suhaili said...

@aisya

yalah mek mdh..plek juak ow..xda org pun pasan..xda org nego blog ada merik warning ka apa sblom msok..mek ada nanyak kwn mek,nya mdh xda pa2 juak..tyk asim pun nya ok jak msok..nya makey mozilla..kali sbb ya kali nak..depend ngan browser kali..

shida'R said...

now da ok baguslah! shida b4 ni pon pernah kena malware rame gler tegur tp shida xprasan pon =)

cikida said...

wahh,bgus2..thanks a lot 2 apit coz help adiela..=)

Syahirah Suhaili said...

@shida'R

syuko..hehe..yeke shida pon pnah kene b4 nie? ehehe..bleh plak xprasan kan..haha..adiela prasan,tp wat xtau je..aiseh..haha..sbb xda sorang pon yg tego :P

Syahirah Suhaili said...

@cikida

hekhek..yup2..tengkiu bebanyak kat apit tolong adiela remove malware tuh..hehe..tengkiu gak kat korang sbb sangat menyokong blog adiela..walopon adiela baru lg kat cnie..makseh! :D

**::CIKNUURUL::** said...

salam,.

happy kan bile kite sume dlm dunia blog ni mcm satu family,mcm adk bradik,..waaa,heavennye dunia rse,.hehe,..

ehem,CN pes time dtg sni,jenguk2 adiela,.hehe,.meh jmpot snggah umha CN ek,.CN folo ni,.hehe,.

Syahirah Suhaili said...

@**::CIKNUURUL::**

ehehe..yup2..kite sume memang da mcm family..actually blogger2 cnie memang baek2 kan..peramah :D
hehe..tengkiu follow..will follow u back..ehehe..

nureenina said...

semoga blog sihat hendaknya..huhu (^_^)v

Syahirah Suhaili said...

@nureenina

hehe..arap2 camtu la nanti..xsanggup kalau blog kene penyakit..ehehe..tengkiu nureenina :D

NURAMOY AKA AMOI said...

my cousin punya blogpun kena malware jugak..selamat dpt diatasi ;p

Syahirah Suhaili said...

@NURAMOY AKA AMOI

aiseh..yeke? hehe..tp bgusla da dpt settle masalah malware nie..hehe..adiela pon risau gak mula2 aritu.. skarang da ok :D

NURAMOY AKA AMOI said...

yupz2..cm anew nak detect malware 2 dtg dari mana ya?ad software kew? =)

Syahirah Suhaili said...

@NURAMOY AKA AMOI

haha..adiela pon xtau..kawan adiela,apit yang tolong smalam..dia yang tolong adiela check..hehe..try g tanya dia.. :D (ada link blog dia kat nama dia dlm entry)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...