Tuesday, May 24, 2011

Blogger picisan~

Wassup!


Follower.. ada apa dengan follower??

Follower jenis yang ‘I follow you..you follow me back..’

Adiela nak tulis pasal benda nie cket.. adiela prasan gak banyak da blogger-blogger yang hebat hebat da gak komen pasal benda nie..
Nyebok je adiela nak tulis gak kan.. huahua.. adiela tau follower adiela ciput je.. xpe lah.. taknak paksa pon.. bagi adiela follower bukan pengikut, tapi sahabat.. so bersahabat biarlah ikhlas.. ye dak? Hehe..

Back to topic.. adiela prasan banyak yang tak suka kot ngan follower jnis nie.. seolah-olah memaksa.. kang kita tak follow balek, dia trus kata kita sombong and taknak kawan dah.. eyy, yeke camtu lak eh? Ntahla.. contoh je ok.. contoh.. haha

Tapi kan bagi adiela la.. tak salah kot diorang nih.. mungkin salah satu cara nak tambah kawan kan.. bagi blogger picisan mcm adiela.. chewah.. haha.. bagi blogger macam adiela nie.. yang baru je nak aktif dalam blog.. penting gak kot kawan ramai ramai.. jadi salah satu semangat berblog.. kalau buat entry banyak banyak, tapi xde yang nak baca, tak bez gak kan? Kan? (dalam erti lain.. adiela nak korang komen entry.. tak kan tu pon tak paham?? Haha.. gurau~ )

Tapi adiela rasa la kan.. lebeh elok kot kalau kita tak letak follow be back tuh.. so orang tak kan rasa kita memaksa and selesa dengan kita.. dunwori.. bila diorang visit blog kita balek nanti and kalau diorang suka blog kita, sure diorang follow.. btol tak? hehe..

Ok.. xmao la tulis panjang panjang pasal nie.. adiela pon baru lagi dalam dunia blog nie.. stiap orang ada cara masing masing kan.. ehehe.. yang penting, teruskan berblogging and bersahabat! Hekhek.. adiela nak ucap terima kasih bebanyak kat korang yang sudi jadi kawan adiela.. hoyeah!


P/S: kalau jumpa blogger yang baru nak naek.. yang ada follower cket je.. tak salah kan kalau kita follow je diorang.. sebagai memberi semangat berblog.. jom ramai ramai memeriahkan dunia blog.. peace~  

Ingat lagi tak entry adiela yang INI.. pasal malware.. memang btol la ramai gak yang kena benda alah nie kan.. deyh.. disebabkan kawan kawan adiela yang pernah kena nie da letak link adiela kat entry diorang and sekarang nie blog diorang dah sehat.. adiela pon nak letak la link diorang cnie.. hehe..jom usha Pwincez Na and Nabella.. hehe


Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

44 Comments:

Sally Yatiey said...

suka entry tok .
cam kmk tok follow jak blog org .
haha . xksah best or x . rame followers or x . Org dah folo kita , so pande2 kita follow balit nak ;D

Syahirah Suhaili said...

@Sally Yatiey

haha..mena2 ya..kita paham2 kdirik mpun la lgk ow..mun orang dah follow..follow la balit..bkn susah pun..xbebaya ba tekan button follow ya..bez juak mun kawan rami :D

MDHAFiZ.NET said...

follower ramai x semesti byk trafik..

Syahirah Suhaili said...

@MDHAFiZ.NET

hehe..betol2..follower ramai2 pon xsume akan slalu catch up ngan kita kan..hehe..sbb tu adiela rasa perlu nya kawan dlm blog yg bukan skadar follower :D

Cik Mira said...

yeah. akk setuju. tp akk pentingkan follower yg berkualiti ;)

Syahirah Suhaili said...

@Cik Mira

hekhek..follower yang berkualiti memang penting..hehe..bg akk la,berkualiti tu mcm mana ek? kalau bg adiela yang boleh buat kawan kot..salu datang ziarah,komen n etc..hehe :D

fiq. said...

ikut org jugak, ade suke, ade yg tak, kalo saya, xtaw nak pk ape, xdelah xsuke/benci.ok je,heheheheeh..


gud luck adek :)

Syahirah Suhaili said...

@fiq.

yup2..ikutla pendapat sorang2 gak kan..hehe..adiela pon ok je kot ngan blogger camnie..xsalah gak kan kita kawan ramai2..

Cik Mira said...

yeah. berkualiti maksud akak, yg komen, yg bersahabat dgn kte. if follow then xmuncul2 tu takberkualiti jugak la :D

Syahirah Suhaili said...

@Cik Mira

btol2..hehe..stuju ngan akak..hehe..kalau yang stakat menambah bilangan follower tu cam xbez je..biarlah jd follower yang berkualiti mcm yg akak kata kan..hehe..baru bez bersahabat :D

faja12 said...

anda benar.. persahabatan biarlah dilandasi keikhlasan.. tak kenal maka tak sayang.. saatnya bersilaturahmi yang baik & sopan...
salam.. :D

Syahirah Suhaili said...

@faja12

salam..hehe..wah..adiela suka kata2 kamu faja..hehe.. keikhlasan memang penting..akan disusuli dengan perkara yang baik2 :D

|| A r a W a n i || said...

yA..
betol2.. stju.. tapi maybe tu slh stu cra blogger tuh dptkan follower kn...

lain org lain caranya..=)

|| A r a W a n i || said...

yA..
betol2.. stju.. tapi maybe tu slh stu cra blogger tuh dptkan follower kn...

lain org lain caranya..=)

Syahirah Suhaili said...

@|| A r a W a n i ||

hehe..tu la..stiap orang ada cara masing2..yang penting ikhlas follow kan :D

cacing said...

betul gak tu.. kekandang cacing ni bw je tuk lawat semua kengkawan. tapi ada yang balas kunjungan pastu follow pastu suh follow balik.. cacing bukan nak niat buruk atau sombong, tapi cacing tak berapa gemar yang macam tu.. cacing akan polo kalo blog tu menarik =)

Syafiq Salim said...

Btol cakap adiela...
Biar kita kurang follower,
yg penting kita ade marah...
Kita bt yang terbaik dalam blog kita,
kalau ade yg sudi follow,
itulah mananyer follower....
Pengikut kita....

V(^_^)

♥Aien Najwa♥ said...

Holaaaaaaa....Yah !!! Besela 2..Nme Pown Mnusie..Maybe Care Beliau Begitu..Keiklasan, Dats Rite, Memang Penting..^_^..

Syahirah Suhaili said...

@cacing

adiela pon slalu camtu..slalu nya adiela akan bw je..kalau blog tu bez,adiela follow..tp slalu nye bla adiela da slalu tengok blogger tu slalu dtg ziarah adiela,da rasa rapat,adiela sure akan follow..hehe..adiela suka kawan ramai2 dlm blog..sbb adiela rasa yang slalu jenguk blog kita tu la yang slalu jd pembaca entry2 kita :D

Syahirah Suhaili said...

@Syafiq Salim

yup2..hehe..banyak2 follower pun kalau stakat follow,tp xslalu baca entry kita pon mcm xbez jer..adiela nak pembaca,kawan..tp xmao la stakat penambah jumlah follower, pastu hilang da xnamapk2 lagi..ohokhok..

Syahirah Suhaili said...

@♥Aien Najwa♥

btol2..sbb tu adiela rasa diorang nie xsalah kot..maybe cara diorang kan..lain orang lain cara..hehe..adiela pon baru lagi dlm dunia blog nie..adiela xde la nak kumpul sgt follower tu..tp yang pasti adiela memang rasa tharu bila ada yang sudi baca n komen..hekhek :D

shark said...

sy x kesah apa diorg nk post kt cb sy..
yg pasti sy akan jenguk..
dan kalu blog tu ok saya follow:)

merahitujambu said...

hak masing2 nak follow atau tidak..tapi dlm dunia bloger ni biar laa kita follow blk..x luak pon kan..

salam perkenalan

Syahirah Suhaili said...

@shark

hehe..yup2..atleast kita x la trus xjenguk kan..hehe..kalau suke bleh follow :D

Syahirah Suhaili said...

@merahitujambu

yup2..adiela nie xmemilih sgt kot..adiela akan follow je..sume orang boleh buat kwn kan..hehe..salam pkenalan kat awk juga :D

NURAMOY AKA AMOI said...

hee setiap blogger ad cr tersendiri untuk tambah kwn..sgt best dpt blogger yg blh buat kwn sekali..bukan sekadar tambah kwn..

Syahirah Suhaili said...

@NURAMOY AKA AMOI

hehe..btol2..itu mungkin cara diorang untuk naek kan blog..hehe..tak kesah la..asal niat ikhlas je..yup..kalau bleh buat kawan mesti lg bez kan.. :D

iLa suHaiLa said...

baguh2..suko entry nie..(^^,)

iLa suHaiLa said...

baguh2..suko entry nie..(^^,)

aisya said...

biar ikhlas follow org nak.. hehe.. kmk pun x rajin org nyuruh follow balit, pande2 la klak kita follow.. iboh la nak mejal.. =)

Syahirah Suhaili said...

@aisya

yalah..hehe..paham2 la ow..mun org da follow kta,xslh ba follow org ya balit..hekhek..kwn ba rami2..hehe

Yua said...

yupp.. u r rite... bsahabt biar ikhlas.. xsuka dpaksa n mmaksa

teha said...

betol jugak.. myb dieorg fikir bole buat kawan dengan cara cam2 kot.. hee ~

pwincez_na said...

suke entry ni . kalau kita suka blog dye , kita sendiri akn follow dye tnpa disuruh kn . btw ada nama i la kt bawa 2 . huhuhu :DD

Syahirah Suhaili said...

@Yua

kan..bersahabat dgn ikhlas lbeh selesa..

Syahirah Suhaili said...

@teha

hehe..ye..lain org lain cara kot..hehe..ekot suka la nak cara camne..asalkan ikhlas..hehe

Syahirah Suhaili said...

@pwincez_na

hekhek..adiela letakkan link blog u kat atas tu..ehehe.. :D

Aleeyaah Darn said...

setiap org pn ade mtlmt sndri. ohoho. AD xkesah pon. klw cambest. follow jep. lalaala~

Syahirah Suhaili said...

@Aleeyaah Darn

hehe..yup2..btol tu..ikot la cara masing2 kan..hehe..lau bez,follow je la.hehe :D

a f i f a h s w e e t said...

yeah, fyfahh tak suka la kena gitu . hehe . honestly ta tauu knp. hehe . :) mmg ta suka ~ :) cheers !

Syahirah Suhaili said...

@a f i f a h s w e e t

hehe..maybe sbb rasa kene paksa kot..hehe..xpe,lau blog dia bez,follow jela kan..hehe..cheers! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...