Thursday, October 6, 2011

With All Your HEART!

Korang kalau buat kerja, rasa berat tak? Susah hati? Beban? Bahu senget sebelah? Eyh.. err..

Kalau buat sesuatu, kita mesti suka sesuatu kerja tu dulu kan, baru senang je kita nak buat.. contoh adiela senang je nak ingat lirik lagu.. tapi kalau nak kasi fakta lekat kat kpala, kemain susah.. haha.. 

Adiela percaya satu benda kot.. kalau kita suka sesuatu kerja, semuanya mudah kan.. hehe.. yelah kalau difikirkan pon, hidup nie singkat je nak dibazirkan.. apa salah buat apa yang korang minat.. supaya semua kerja takkan terasa beban.. muka manyak senyum~

Memanglah tak semua akan terjadi ikut apa yang kita rancang.. kalau pon camtu, kita kene suka apa yang kita buat pulak.. hah.. part nie lah yang paling susah kot.. kan? Kan? 

Kalau dah tak suka buat, orang paksa, mula lah rasa nak marah.. ikut hati nak je jadi hijau macam hulk.. okey, terover kat situ.. haha.. nak suka apa yang kita tak suka buat memang susah kalau kita dah memang tak suka.. tapi kalau kita berfikiran positif, insyaallah rasa ringan  je kerja tu.. and mudah mudahan akan membuka peluang yang lebih bermakna di masa depan..

Perghh.. apesal entry adiela kali nie macam penoh informasi?? Hakhak.. rilek ler..


Do what you love and love what you do..

Nota Kaki: adiela pernah jugak terfikir, kalaulah dah berkerjaya nanti and kita tak suka kerja kita tu.. agak agak kita boleh capai rasa kepuasan hati tak?



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

13 Comments:

aisya said...

bena ya.. mun x suka, mood mok polah kerja pun xkan ada..

Yui Light said...

Setuju...setuju gilak gilak! harharhar :p

Bez novel hlovate. Serius best >w< org nok sik baca buku boleh jadi baca buku...hahahahah xD

merahitujambu said...

dh keje nanti awk th laa cmne...haaaa=p

Syahirah Suhaili said...

@aisya

haha..nak ow..pa gk mun dah tpaksa..sa nak ngamok jiwa raga..haha

Syahirah Suhaili said...

@Yui Light

haha..polah benda nak ta suka nang bez ow..hehe

mena? kesah apa ba buku ya? lak try carik d mph..hehe

Syahirah Suhaili said...

@merahitujambu

haha..nebes nie nak ke alam pekerjaan.. nebez..arap nanti dapat kerja yang best2 :D

ciK LyndaWawa said...

i love blogging..yeah...hahaha..xda kenak mengenak nak..=]

Syahirah Suhaili said...

@ciK LyndaWawa

haha..ada juak ngenak ckit..haha..suka berblogging,xsa berat nak berblog..haha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Yg penting..sentiasa berpikiran positif..Insyaallah semuanye akn menjadi mudah.. ^_^

Leeya Hezlin said...

setuju..setuju..buatlah sesuatu itu dengan sepenuh hati kita..
dan yang penting ikhlas.. >_<

Syahirah Suhaili said...

@LiLy @ MumMyQiStInA

btol3..sentiasa positif,lepas tu kerja semua akan trasa mudah..hehe..tp nak kekalkan positif tu yang payah..haha

Syahirah Suhaili said...

@Leeya Hezlin

yup..hehe..buat dengan ikhlas..lepas tu semua yang baik2 akan ikut kan..hehe

Amni said...

mena... polah kerja yang kita minat, sik rasa terbeban.. baruk ikhlas.. tapi mun kerja, nang sikpat kedak ya... even dalam bidang kita, akdang2 ada jak yg kita perlu ekot kata bos... hemmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...