Thursday, October 13, 2011

Mee Kolok ^^

Hye korang..

Sori tau akhir akhir nie adiela kureng cket nak update blog.. tak yah ah tanye nape, sebab adiela pon tak tau.. busy ke.. tak lah.. Cuma adiela ada addiction baru la.. nak tau apa? Nanti nanti lah adiela bagitau ye..

Pagi tadi adiela layan makan mee kolok.. korang pernah rasa tak mee kolok? Sedap gler.. mee nie ada kat Sarawak je.. Yela, adiela nak pos kat korang sure tak dapat, bukan sebab kedekut.. Kehkeh.. so kalau korang nak rasa, datang la Sarawak.. haha.. tu pon kene pandai cari orang/kedai yang pandai buatlah.. sure meleleh.. nyumm~

Nah.. adiela bagi korang tengok je la mee kolok yang adiela makan siang tadi.. yang nie versi “mee kolok special setengah” sebab adiela dah ngap cket, then baru ingat nak ambil gamba tunjok kat korang.. ^^


Yang nie special sebab ada letak sup tulang lagi.. kalau yang biasa je dia letak daging je.. tambah kicap pedas tu.. pergh~

Okeylah.. cukop.. kang ada yang jatuh longkang pulak lepas nie sebab kempunan..

K,bai~        

    

Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

38 Comments:

rara pinkmafia said...

mcm pelik.xpenah try ag.

aisya said...

uwaaaaa~~~
mok juak! huhu

Yui Light said...

Lamak dah sik makan mee kolok! >.< Agagagagagaa

P.s Gambar adik kmk ya...hikhikhik :B kmk pake tudung...nya sik. xD

Syahirah Suhaili said...

@rara pinkmafia

hehe..nape lak nampak pelik? hehe :D

Syahirah Suhaili said...

@aisya

haha..yala,balit gk ctok ktk.. :P

Syahirah Suhaili said...

@Yui Light

haha..mesti salu beli jak nak mee kolok..kmk molah..haha :D

Jue said...

weh ko org Sarawak kah dear!!molah ku tliur jak
di KL tok payah mok bcari mee kolok koh
ada tp sik nyaman wuwu

Syahirah Suhaili said...

@Jue

haha..aok..mek org srawak..haha..nang sngaja nyroh tliyo kali,sak takorg suma cepat balit gk ctok..haha.. :D

Hanie_Dew said...

aku rasa nak soh Jue bukak cafe buat mee kolok. aku pun tak penah makan. Jue tak nak buatkan. hahaha.

merahitujambu said...

firstime dgr mee kolok ni..kt mana jual??

Syahirah Suhaili said...

@Hanie_Dew

haha..bgtau la kat jue..buat bisnes..laku kot..haha.. :D

Syahirah Suhaili said...

rasa2 nya semua gerai mkn kat sarawak ada jual kot..tapi kene pandai pileh tempatla..slalunya pagi2 je ada org jual.. kalau datang sarawak xcuba mee kolok and laksa sarawak xsah..2,2 peberet adiela.. :D

Eyda Dania said...

xpnah try r..cm sdap je...t blnje r sye..hehehe

Syahirah Suhaili said...

@Eyda Dania

haha..insyaallah..datang kuching,adiela blanje :D

YOUsoF said...

Waah.. Tak prnah dengar, apatah lagi merasa mee kolok ni.. ;D



Adakah rasanya lebih kurang bakso?

Syahirah Suhaili said...

@YOUsoF

nanti kalau bksempatan pg sarawak,cuba la keyh..hehe

bakso? lebeh kurang la kot,tp bakso pedas2 kan..mee kolok nie xpedas pon,kcuali tambah kicap pedas tu..lagipun bakso masam..mee kolok tak..

P/s: yang tu mee bakso yang adiela pernah makan masa kat jakarta la..tak tau pulak kat malaysia nie camne rasa mee bakso dye..hehe

Cik Yuyun Nadira said...

uww kecur air liur menengoknye hehe

ciK LyndaWawa said...

mi kolok nang supa dupa nyaman ooo..=]

Yumida said...

mee kolok plg mabeles! ktk soh kmk terlio jk ngga pic ya...hmmmmmm..blt tok nk order la....

Syahirah Suhaili said...

@Cik Yuyun Nadira

haha..datang sarawak nanti bolehla cuba :D

Syahirah Suhaili said...

@ciK LyndaWawa

mena2! haha..nang nyaman abis sapey licin mangkok :D

Syahirah Suhaili said...

@Yumida

haha..nang sngaja soh tliyo..yah,balit gk ktk..haha :D

eva said...

hadoh2!!! alu lapaaaa mekkk.. haha.. masak maggie kaktok.. ekekeke

Syahirah Suhaili said...

@eva

kehkeh..lak bgun awal pagi bcarik mee kolok..haha

Ayie a.k.a Nyei said...

alaaa takkan nak makan kena gi srawak..hahaha

Addin said...

hehe kmk sik pandei makan ya , huhu

syahirooAhmad said...

mee kolok tu sgt sedap. cik adila. cepat la update... pelik dan hairan. kenapa semua geng2 ku sudah sekian lama tidak update..

Yumida said...

tuka gik pic ya...laksa serawak ka....morning!

YOUsoF said...

Hehe Jakarta punya lagi ngetop kot sebab bakso asal dari sana kan..



Tak pernah jejak kat ke sana.. ;D

Amni said...

nyamannnnnn... kmk suka nak kat satok pun.. yoh.. alu teringin eh.. nyamannn..

Syahirah Suhaili said...

@Ayie a.k.a Nyei

haha..yela kot..xtau la pulak kalau ada jual kat smenanjong mee kolok nie..hehe..ada kot,tp sure xsama rasa dia kan :D

Syahirah Suhaili said...

@Addin

hehe..knak ktk xpandey mkn ya? nyaman~ :D

Syahirah Suhaili said...

@syahirooAhmad

haha..adiela pon xtau nape da jrg update..xpe2,adiela still akan berkunjung n porak perandakan blog korang eyh..haha :D

Syahirah Suhaili said...

@Yumida

haha..aokla ow..haha..suka nyuroh org ponek..haha..lak la ngepost laksa gk..haha.. :D

Syahirah Suhaili said...

@YOUsoF

hehe..btol2..kalau bakso memang lg sedap yang jakarta punye la kot..xtau la kalau kat malaysia ada yang lebeh menjilat garfu dan sudu..kehkeh.. :D

nanti2 kalau ada rezeki,bleh la ke sana :D

Syahirah Suhaili said...

@Amni

nyaman owh..haha..kmk suka nak kat satok juak..haha..p mek xtauk kdey ney,sbb salu bpk kmk meli :D

Pu Huiren said...

aie, mee kolok . rindu . =( rindu srwak, cuti, cpat la dtg, haishh~

Syahirah Suhaili said...

@Pu Huiren

hehe..bah..cepat gk cuti ya..hehe..balit~ balit~ hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...