Monday, April 4, 2011

Di singgai kami berasmaradana..haha

Hiyaa~

Hehe.. entry kali nie adiela nak cerita al kisahnya adiela and kawan- kawan sekelas pergi picnic.. Ho yeah! Hehe.. 2 minggu lepas da kot.. hampeh.. baru nak cerita kan.. basi.. hehe.. lambat sebab adiela nak tunggu kawan adiela bagi gamba, baru la semangat nak post entry.. hehe..

( cantik tak gamba nie adiela ambek? haha.. panorama di singgai.. )

Ok.. hari 2 kami bertolak dari jam 8 pagi.. 6 buah kereta.. konvoi.. dari matang ke singgai ke apa ntah nama tempat 2.. tempat yang teramat amatlah green.. sampaikan coverage handphone pon takde.. hokhok.. so sehari suntok 2 la jugak kami tak interact dengan dunia luar.. eyy.. leh jadik macam af la gak yek.. haha.. poodah!!

Akibat dari ketandusan line handphone.. kami mengalami perpecahan kumpulan ketika drive.. and.. tetiba beberapa buah kereta kumpulan kami hilang.. hilang??? pppoooff! Haaa… bukan hilang.. sesat rupa nya.. (ayat skema ) kuikui.. kasi suspen jer… haha.. drive punya la slow.. camna la bleh sesat.. apa da.. hekhek.. memandangkan masa 2 memang takde coverage, so tak dapatla nak koling koling.. tapi last-last, dapat gak diorang sampai ke destinasi.. hehe

Sampai jer kat ctoo.. yang lelaki buat api.. nak hidupkan api punyala ambil masa lama.. haha.. dulu zaman ribena tak masok boy scouts kot.. hakhak..naek lenguh tangan dok kipas kipas api.. tapi bara tak jugak jadi.. deyyy~

(akhirnya ayam ayam kami da masak.. sedappp~ )

Yang lain lain da sibok nak mandi.. haha.. apa tunggu lagi.. grab towel dari beg.. pastu letak tepi.. jom masok air.. bez woo..


......and so on…....


(bershampoo la pulekkk )

(peace yo..)



MyEm0.Com(chupp.. chupp.. okay.. ini gamba yang ketiga adiela prasan.. adiela letak tuala atas kpala.. whats the hell with that towel?? haha.. obses kot.. ntah~ haha)
Dalam pukul 4 petang baru kitorang ingat nak balek.. haha.. memandangkan tetba hari hujan plak petang 2.. so kami terpaksa tanggoh masa balek.. coz lau nak balek, suma kereta kereta kitorang kena jadik four wheel drive.. ada cerun yang teramatla dasyat kebabomm punya cerun.. haha.. hiperbola betol ayat.. haha..

(beg adiela yang dipenuhi muatan2 segala benda rahsia.. haha )


(yoo.. whats up?? haha.. muka leteh.. )

( girlfriends.. berlatarkan myvi yang telah bertukar menjadi 4WD.. calar2 bawah kreta.. hoho.. takot nak bawak balek rumah.. ayah marah~ )


video
(video setelah semua berjaya sampai ke puncak.. haha.. muka lega + penat.. p/s: lagu beggin' sedang melanda kreta adiela.. hakhak.. credit to anan kerana merakamkan video ini)


Okla..lepas tu korang tau la apa jadi kan.. sampai rumah dengan selamat.. ceyy.. haha.. 


Sekian diari af kita 2 minggu lepas..hakhak..
oppp..oooppp..cukupla cerita singgai.. tunggu cerita seterusnya nanti..sayang kamoo!   



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Tinggal ciuman komen sini!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...