Monday, November 28, 2011

Dilema Menonggeng..

Tadi kan adiela terbaca 2,3 entry pasal putus cinta.. ape nie? ape nie? Rosakla mood girang gemilang kanak kanak riang adiela tau.. haha..

“Hak aloh, kau pon menonggeng gak kalau brada dalam keadaan tu..” mesti korang akan cakap camtu kat adiela kan? Haha.. adui~

Adiela prasan ada beberapa benda yang orang baru putus cinta akan buat or hadapi.. atleast berkemungkinan besa akan buatla.. sebagai contoh:

1. Hilang selera makan.. tido xlena.. mandi pon malas?? Ada betol? Lagi tepat, akan timbul satu perasaan kat hati “nak baring je sehari suntuk kat atas katil, xnak buat apa2 kerja pon hari nie”

2. Mula cari aktiviti tak kira indoor atau outdoor.. semangat nak kumpul kawan kawan lepak kedai mamak akan membuak buak.. kecoh cari kawan nak buat buli dengar luahan hati..

(cilok dari pakcik google..)

3. Elak lagu jiwang atau cerita sedih.. dengar perangkap lirik awal je terus nangis xhenti henti.. ikut hati nak je sepanjang masa tengok kartun.. dengan harapan boleh gelak xhengat dunia..

4. Merekrut kawan kenalan disekeliling atau dalam laman sesawang untuk menyokong menyebelahi kita.. bkemungkinan besar akan terjadi sesi meluah perasaan.. status pesbuk pon aktif hapdet..

5. Mula cari kesalahan pasangan.. cari kelemahan.. mungkin ada timbul persoalan kenapalah aku boleh suka dia? Dia xdelah hot setap pon.. bajet hot je adalah..

6. Bagi yang maseh mengharap.. masa nie la banyak berjanji meyakinkan.. menagih simpati.. lepas nie I janji xkan jadi kaki kontrol dah..” “lepas nie I akan setia dengan u sorang je..

7. Koyak, rabak, bakar, kunyah barang barang kenangan korang.. haha.. mula mula dapat coklat, sayang je nak makan.. esok break, terus telan tanpa kunyah satu kotak coklat tu dengan cepat, biar tercekik pon xpe, janji hati puas!

Okey.. dah.. entry merapu.. persoalan nya disini.. pernahkah anda berbuat sedemikian rupa? Chewah.. haha.. okbai!




Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Thursday, November 24, 2011

Bila Aku Jatuh Cinta

Semalam ada sorang member nie post lagu bila aku jatoh cinta kat twitter.. terus btol btol adiela jatoh cinta weh.. haha.. eyh,kat lagu tu la.. macam xpernah dengar je lagu tu before nie.. ke adiela je yang ketinggalan?? Haha.. lantakla~

Kalau la.. adiela cakap kalau la kan ada boy yang bleh main lagu nie pakai gitar.. wiee.. sure rasa macam nak melayang keawang awangan bila dengar kan.. haha
Kalau korang la, korang suka boy/girl yang cane? 

Haha.. deyy, mentang mentang single lagi, terus lancar je keluar soalan camtu kan.. haha.. eyypp, soalan tu tak bawak maksud apa apa tau.. tu pon kalau je.. alah, susah susah sangat, bagi je la mommy dan ayah adiela pilehkan.. kan senang.. haha.. sweet~

Papa pon, harus maseh berpegang denagn ciri-ciri yang disarankan oleh Islam ye:

1. Beriman dan bertaqwa kepada Allah s.w.t..
2. Bertanggungjawab..
3. Berakhlak..
4. Berilmu, terutamanya ilmu agama..
5. Tidak berpenyakit serius..
6. Rajin berusaha mencari rezeki yang halal..

Insyallah kita semua akan dapat jodoh yang baik baik.. chewah, awal nye la adiela da cakap pasal jodoh.. nak nak kalau mommy baca.. masakla.. kang ada lak yang kene ketok :P

Adiela tempek lagu tu kat cnie ye.. enjoy~


Nota Kaki: kalau dapat boy yang berfikiran matang, memang bonus la bagi adiela tapi matang xbermaksud sentiasa serius kan.. hehe :D



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday :Always Believe..


Nota Kaki: Lama da xbuat wordless wednesday kan.. alah, jangankan nak buat wordless wednesday, type entry pon da jarang dah.. ngee~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Friday, November 18, 2011

Buah Terap??

Hye peeps!

Entry kali nie adiela nak tanya kat korang tentang satu kemusykilan yang ntah dari bila la adiela nak tanya tapi tak jugak tcapai nak tanya..

Tentang buah sebijik nie.. kalau kat tempat adiela, orang panggil Buah Terap.. kat semenanjung ada ke eh buah nie? Korang pernah rasa? Ramai yang cakap kat semenanjung takde buah nie.. so adiela teringinla nak tanya kat korang yang duk semenanjung..



Haritu bapak adiela beli buah nie.. RM5 sebijik.. sampai je rumah terus adiela ambil kesempatan snap2..


Cara nak buka buah nie senang, main koyak guna jari jemari je.. kehkeh.. takyah ah nak cari pisau segala kan.. isi dia pulak lebih kurang macam cempedak.. tapi isi cempedak kekuningan, isi buah terap nie pulak putih dan manis.. 




Bijik dia pon kecik kecik je.. boleng goreng kalau tak silap.. tapi yang kitorang mkn haritu tak sempat goreng pon.. dah buang.. deyy~

Ok.. cukop pasal buah terap kat entry nie.. nanti lain entry, adiela hapdet pasal lain pulak ye.. daa~



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Wednesday, November 16, 2011

Kunyah Budak Jom!

Hohohoi!

Lama betol adiela tak hapdet kan.. Sori ye korang.. bukan taknak hapdate.. rindu sangat kat korang.. tapi laptop tengah problem.. tengah mengharungi zaman zaman kegelapan.. haha..

BTW, makseh tau dengan respon korang kat entry sblom nie.. tentang pakwe baru adiela tu.. haha.. entry tu palsu belaka.. kitorang kawan je la.. haha.. sesaje je memain camtu :D

Entry kali nie adiela nak cerita tentang adiela pergi graduation day bebudak tadika sang kancil haritu.. comel gilersss budak kecik yang buat persembahan.. macam nak kunyah kunyah je diorang.. lincah menari.. kehkeh.. siap ada yang buat persembahan Michael Jackson lagi.. twist pon ada..

Entry nie pendek je la keyh.. nanti adiela try curi curi menaip lagi.. tata.. ^^
Adiela tempek satu video diorang menari~ enjoy!
Sila abaikan suara2 ye..

video



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Thursday, November 3, 2011

Alkisah Shoutbox..

Hoyeah! I’m back beybeh!

Trasa lama dah la adiela xupdate entry.. kan? kan?
Sebab? Sebab?

Malas la nak bagitau kat cnie..haha.. kalau korang da tau.. shhh.. diam diam.. ini rahsia kita tau :P

Cukop pasal yang sedeh sedeh.. xmao!.. cakap pasal yang hepi hepi je jom.. hehe.. korang nak tau satu rahisa tak? Adiela tengah crush nie.. Crush! Crush! haha

Amaran: Isi kandung entry seterusnya mungkin mengandungi unsur unsur yang menyebabkan korang geli geli anak tekak.. jadi sila jangan teruskan scroll kebawah jika anda cepat loya.. haha


Adiela dah ada pakwe baru.. muahaha.. sila jangan percaya.. and paling penting jangan jelez tau.. nama dia Encik Syahiroo.. korang kenal? Sure ramai yang kenal dia.. ai, maklumlah blogger pramah lagi femes.. kehkeh.. Adiela syahirah.. dia syahiroo.. haha.. dekat dekat je kan.. ^^

Actually adiela nak tanya kat encik syahiroo nie.. da lama nak tanya kot.. nape pakwe adiela nie pakai nama syahiroo dkat blog? Memang nama u syahiroo ke?

Nota Kaki Buat Pakwe: pakwe, pakwe, knape skali je update dlm 2,3 ari? Cepat cepat la update.. kite rindu entry u tau.. hakhak.. geli geli perut tak? :P



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...