Saturday, April 30, 2011

Malam kita berdansa..

Entry kali nie adiela nak crita pasal malam pre convocation dinner adiela yang bertarikh 9 april 2011.. haa?? 9 april? Da lama siot.. haha.. sori la guys.. tak terupdate blog.. busy memanjang..

Haa.. tema dinner mula mula nak letak merah hitam puteh.. lepas 2 tukar pulak hitam puteh.. memandangkan adiela dah ada baju merah hitam yang konon nya nak ikut tema asal 2.. so adiela pakai jela apa yang ada..haha.. nak d jadikan cerita, masa 2 adiela sorang je la yang pakai baju out of theme.. ada aku keysah?? Haha.. kira nya nak jadik center of attention la kot.. nahhh~~ takde makne nyer~

Gambar disebalik tabir~~

(jari jemari ala-ala lady gaga pulak dah)


Malam 2 dinner start pukul 7.30… ketua jabatan kejururuteraan mekanikal datang dalam pukul 8.00.. lepas bacaan doa.. dia bagi ucapan.. lepas 2.. let the party begin~

Macam macam aktiviti la malam 2.. berlakon, sesi berbalas pantun, anugerah plaja plaja dan pensyarah.. persembahan nyanyian acoustic.. karok lagi.. fuhh~ enjoy…

Entry nie adiela tak tulis panjang ok.. letak gamba jela..


(Venue: Grand Continental Hotel)

(keadaan di ball room)

(adiela nampak stengah je dalam pic nie..hehe )

(siap ada effect balloon lagi tau)

(adiela and sha2)

(adiela and elvina, pelajar intergrasi)

(Cik Hafidzah..lecturer kajidaya mesin 2)

(penat da..sakit kaki..haha)

okla.. till next entry... Always sayang kamoo!  




Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Friday, April 29, 2011

I'm back beybeh!

Hye.. Hello..

Waduh.. waduh.. lama da adiela tak update blog kan.. hoho.. sori ye.. adiela busy dengan final..

Nah.. sekarang dah free sefree2nya da.. dah habis final.. so adiela da boleh aktif balek berblog.. ehehe..
Banyak da kot idea yang tertunggak nie.. ceyy.. haha.. Yela 2.. tunggu la lepas 5 menet, komfom idea ko kering adiela oi.. deyy..

Before nie adiela just jadik silent reader je.. bukan adiela tak jenguk ok blog korang..

Pasal final, adiela ambek 5 paper.. 5 paper yang boleh dikatakan as killer paper jugak la… 5 paper yang popular d kalangan senior-senior dulu yang buat diorang tak lepas lepas lagi diploma.. ohoho.. harapnya adiela lepas la semua paper 2… 
MyEm0.Com Nak diploma! Nak diploma!


And satu lagi.. projek.. sapa2 yang ekot blog adiela nie tau la kan, adiela asyik membebel je pasal kajian (projek) adiela dalam entri2 before nie.. ehehe.. tajok sem adiela teknologi hijau.. dengar-dengar tajok budak sem depan industri kecil-kecilan.. agaknya apala yang diorang akan buat kan..

Ehh.. okla.. adiela nak out.. lapaq nie.. jom la g makan sama.. nak makan pizza.. ice-cream coklat sundae (coklat tu kena panas2 lagi!!)  Pergghhh!!!
Entri nie adiela buat tak panjang.. adiela just nak bagitau yang adiela dah cuti and im back beybeh!


Ok.. tata.. love you all so much!!  



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Tuesday, April 5, 2011

Minggu bakti..

Holaa~

Adiela nak buat entry pasal minggu bakti la plak kali nie eyh..

Ok..minggu bakti nie minggu lepas.. haha..baru nak cta.. minggu bakti nie ala ala minggu gotong royong la.. tapi nie untuk sem 6 jer.. last sem..

Neway.. adiela malas la nak type panjang panjang.. adiela letak gamba banyak banyak je keyh...


(projek-projek dimusnahkan?? hoho)


(sufian sayang dengan projek solar dy)

(sha..adiela and miza)

(asyik bermain.. kerja tak jugak.. haha)

(encik mawardi and encik alif datang...)

(suma buat-buat rajin.. haha)

(adiela pon nak cat rak)


(ditugaskan kat pejabat bengkel plak..)


(bajet rajin.. haha )


(cat softboard)



(selesai letak jejak kat ctoo.. haha)



okla..2 jer entry kali nie okeyh..daa.. Always cinta kamoo!



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Monday, April 4, 2011

Di singgai kami berasmaradana..haha

Hiyaa~

Hehe.. entry kali nie adiela nak cerita al kisahnya adiela and kawan- kawan sekelas pergi picnic.. Ho yeah! Hehe.. 2 minggu lepas da kot.. hampeh.. baru nak cerita kan.. basi.. hehe.. lambat sebab adiela nak tunggu kawan adiela bagi gamba, baru la semangat nak post entry.. hehe..

( cantik tak gamba nie adiela ambek? haha.. panorama di singgai.. )

Ok.. hari 2 kami bertolak dari jam 8 pagi.. 6 buah kereta.. konvoi.. dari matang ke singgai ke apa ntah nama tempat 2.. tempat yang teramat amatlah green.. sampaikan coverage handphone pon takde.. hokhok.. so sehari suntok 2 la jugak kami tak interact dengan dunia luar.. eyy.. leh jadik macam af la gak yek.. haha.. poodah!!

Akibat dari ketandusan line handphone.. kami mengalami perpecahan kumpulan ketika drive.. and.. tetiba beberapa buah kereta kumpulan kami hilang.. hilang??? pppoooff! Haaa… bukan hilang.. sesat rupa nya.. (ayat skema ) kuikui.. kasi suspen jer… haha.. drive punya la slow.. camna la bleh sesat.. apa da.. hekhek.. memandangkan masa 2 memang takde coverage, so tak dapatla nak koling koling.. tapi last-last, dapat gak diorang sampai ke destinasi.. hehe

Sampai jer kat ctoo.. yang lelaki buat api.. nak hidupkan api punyala ambil masa lama.. haha.. dulu zaman ribena tak masok boy scouts kot.. hakhak..naek lenguh tangan dok kipas kipas api.. tapi bara tak jugak jadi.. deyyy~

(akhirnya ayam ayam kami da masak.. sedappp~ )

Yang lain lain da sibok nak mandi.. haha.. apa tunggu lagi.. grab towel dari beg.. pastu letak tepi.. jom masok air.. bez woo..


......and so on…....


(bershampoo la pulekkk )

(peace yo..)



MyEm0.Com(chupp.. chupp.. okay.. ini gamba yang ketiga adiela prasan.. adiela letak tuala atas kpala.. whats the hell with that towel?? haha.. obses kot.. ntah~ haha)
Dalam pukul 4 petang baru kitorang ingat nak balek.. haha.. memandangkan tetba hari hujan plak petang 2.. so kami terpaksa tanggoh masa balek.. coz lau nak balek, suma kereta kereta kitorang kena jadik four wheel drive.. ada cerun yang teramatla dasyat kebabomm punya cerun.. haha.. hiperbola betol ayat.. haha..

(beg adiela yang dipenuhi muatan2 segala benda rahsia.. haha )


(yoo.. whats up?? haha.. muka leteh.. )

( girlfriends.. berlatarkan myvi yang telah bertukar menjadi 4WD.. calar2 bawah kreta.. hoho.. takot nak bawak balek rumah.. ayah marah~ )


video
(video setelah semua berjaya sampai ke puncak.. haha.. muka lega + penat.. p/s: lagu beggin' sedang melanda kreta adiela.. hakhak.. credit to anan kerana merakamkan video ini)


Okla..lepas tu korang tau la apa jadi kan.. sampai rumah dengan selamat.. ceyy.. haha.. 


Sekian diari af kita 2 minggu lepas..hakhak..
oppp..oooppp..cukupla cerita singgai.. tunggu cerita seterusnya nanti..sayang kamoo!   



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Sunday, April 3, 2011

Di saat perut meronta..

Dramatik betolla tajok entry..haha

MyEm0.Com
Waiseh..Awal nya adiela bagun pagi nie..sebelom pukul  7, da bangun da.. sebab perut punya pasal.. haha.. lapar.. ngeh.. 



MyEm0.ComTetba jer pagi nie adiela rasa nak post entry.. sebenarnya adiela sekarang tengah tunggu my father belikan makanan.. haha.. kalau nak tahu, adiela memang malas kalau di suruh keluar awal-awal pagi camnie.. berat je..



Neway.. sebelom adiela jaoh melalut.. adiela nak minta maaf bebanyak kat korang.. adiela da lama tak update entry kan? Kan? Sori.. adiela busy sangat-sangat.. ai maklumla.. kan final da dekat.. so selalu nya, tyme last-last minute camnie la student-student akan mula di timpa assignment-assignment tertanggoh, kuiz-kuiz yang kena buat.. and ujian-ujian yang wajib kena ambil.. hehhh~ 


Tapi, adiela tetap gak jenguk-jenguk blog nie tau.. dun wori.. Cuma kadang-kadang takde banyak masa, so tak terupdate la entry and tak banyak blogwalking.. adiela ulang.. tak banyak.. bukan tak buat.. hoho..

Minggu nie adiela da mula study week da.. 2 minggu study week.. lpas tu final da.. Waaa! nervous doe! Tapi dalam masa-masa adiela study week nie, tetap gak turun poli kadang-kadang.. coz lecturer banyak buat kelas tambahan.. tak cukop mata jam kredit kot.. ujian pon banyak yang tertanggoh lagi.. ujian MUET pon dalam minggu-minggu study week 2 gak.. aigoo~



Tak tau la knapa, akhir-akhir nie adiela rasa macam da terkena penangan choki2 la.. haha.. addict da.. setiap hari kena beli 1 packet choki2.. dahla tu kedekut tak nak bagi orang len.. kalau org len curik, leh kasi mengamok I tau.. haha.. takla.. gurau.. hehe.. so hari jumaat lepas adiela borong choki2 banyak2 dari koperasi.. haha.. naek hairan gak makcik koop 2 tengok adiela borong.. haha.. bkn apa, adiela takut kalau-kalau adiela kehabisan stock choki2 masa study week nanti.. kan tak pasal-pasal hilang mood belajar.. ek,bleh plak camtu?? Haha.. deyy.. sukati aku laa~

(haha..abaikan gamba nie..juz nak tunjuk kat korang.. gamba nie ada rupa mat afro tak? kehkeh.. kebetullan jer lalu kat depan library poli 2 then tnampak benda nih.. snap je la.. takde keja kot )


Pon.. pon.. pon.. bapaku pulang dari kota..bapaku belikan makanan.. lalalallala..


Okla you all.. makanan da sampai! Jom makan sama2.. ayuh kawan2.. hekehek..out dulu..tata~ Very-very sayang korang! 



Makseh baca..suka? like okeyh and komen la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...